04 Април 2020събота16:01 ч.

ново:

#ОСТАНЕТЕ СИ ВКЪЩИ #ОТГОВОРНИ ЗАЕДНО #ОСТАНЕТЕ СИ ВКЪЩИ #ОТГОВОРНИ ЗАЕДНО

Няколко думи

Майотинци

/ брой: 45

автор:Евгени Гаврилов

visibility 410

Ако има нещо в изобилие през последните години , то това са класациите за жизнения стандарт в Европа. Общото между тях, независимо по какви критерии и от кого се правят, е, че България винаги се намира на тяхното дъно. Оказва се обаче, че вече имаме конкуренти в това отношение - жителите на остров Майот. Той е отвъдморска територия на Франция и се намира в Индийския океан. Дяволът и тук се крие в детайлите. Там бедността се дължи на демографски фактор - 42 на сто от населението е под 15 г. У нас тя е резултат от "далновидното" управление през последните десет години. Въпреки хвалбите за ръст на икономиката, въпреки добрия кредитен рейтинг, въпреки тенденцията да се повишават заплати и пенсии всяка година. 

Защото, според последния доклад на Икономическия институт при БАН, за последните 10 години членство в ЕС сме успели от 35% от БВП на човек по паритетна покупателна способност да достигнем до 49% от тази в Европа. А за наваксване на останалите 51 процента ще са ни нужни нови 45 години. Освен това основният фактор, който подпомагаше икономическия растеж у нас - еврофондовете, също е на изчерпване. Явно в крайна метка няма значение какъв си - българи или майотинец. И на двете места се живее еднакво зле.

Едва 228 фирми искат помощ по схемата 60/40

автор:Дума

visibility 21

БНБ въвежда мораториум върху кредитите

автор:Дума

visibility 467

Българите очакват тежка финансова криза

автор:Дума

visibility 570

/ брой: 64

30 години БСП е нужна на всеки един социалист

автор:Дума

visibility 901

"Бацилът", който изгражда имунитет...

автор:Таня Джаджева

visibility 699

/ брой: 64

Направихме най-модерния вестник

visibility 421

/ брой: 64

Ентусиазъм и отговорност

visibility 297

/ брой: 64

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ