24 Октомври 2020събота19:05 ч.

Масови конкурси за директори в транспортното ведомство

/ брой: 196

автор:Дума

visibility 522

Министерството на транспорта, ръководено от Росен Желязков, пуска конкурси за редица апетитни мениджърски длъжности в държавните фирми в ресора. Обявени са свободни работни позиции, които са коя от коя по-съблазнителни и естествено добре платени, пише offnews.bg. Търси се управител на "Пристанище Видин", членове на Съвета на директорите на "Холдинг БДЖ", членове на Съвета на директорите на "Български пощи", генерален директор на Държавното предприятие "Пристанищна инфраструктура", член на УС на Държавното предприятие "Ръководство на въздушното движение", избор на двама представители на държавата и един независим член на СД на "Пристанищен комплекс Русе", генерален директор на Държавното предприятие "Ръководство на въздушното движение". 

Както е известно, за да започнеш работа в РВД, е необходима благословията на някой от върха на ГЕРБ. Там добре заработва съпругът на някогашната шефка на парламента Цецка Цачева. Тя бе изгонена от лидера на управляващата партия  след "Апартаментгейт".

Търсят се и двама представители на държавата и един независим член на СД на "Пристанище Бургас", член на УС на НК "Железопътна инфраструктура", двама представители на държавата и един независим член на СД на "Летище Пловдив", генерален директор на НК "Железопътна инфраструктура", членове на Съвета на директорите на "Летище София", управител на Летище "Горна Оряховица".

Образователните изисквания за различните мениджърски позиции, обявени в конкурсите, са различни. За някои от държавните предприятия те са съобразени със спецификата на дейността, но други изглеждат доста странни. Така например управител на "Пристанище Видин" ЕООД може да е и човек, завършил филология или педагогика.

РЗИ: София е трайно в „червената зона“

автор:Дума

visibility 5

Детските надбавки - само предизборно

автор:Дума

visibility 785

/ брой: 202

Ремонтът на жилище може да спести до 200 лв. от налога

автор:Дума

visibility 426

/ брой: 202

Държавата ще покрие част от данъка на таксиджиите

автор:Дума

visibility 316

/ брой: 202

Кирил Ананиев очаква 3% спад на БВП

автор:Дума

visibility 456

/ брой: 201

Словакия въвежда пълна карантина за три седмици

автор:Дума

visibility 110

За едни хранилка, за други - бесилка

автор:Павлета Давидова

visibility 715

/ брой: 202

България се кълчи на американския пилон

автор:Юри Михалков

visibility 1065

/ брой: 202

Изборите в Северен Кипър и геополитиката

автор:Зорница Илиева

visibility 467

/ брой: 202

Датата

автор:Дума

visibility 324

/ брой: 202

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ