15 Юни 2021вторник15:06 ч.

Манол Генов обвини ГЕРБ за опасното околовръстно на Пловдив

25 млн. лв. са пропилени безотговорно за ремонт на 14 километра, възмути се социалистът

/ брой: 110

автор:Дума

visibility 511

Поредното безобразно и безотговорно харчене на държавни средства от ГЕРБ възмути водача на листата на "БСП за България" в 17 МИР Манол Генов. "Милионите, които управлението на ГЕРБ разхвърляше без процедури и на посочени фирми, не са само по магистралите. Почти 25 млн. лв. публични средства са попилени безотговорно и с рискови последствия в ремонт на 14-километровата отсечка от околовръстния път на Пловдив. Официално новината е отпреди дни и е констатация с много доказателства в специален одит на Института за пътна безопасност", обяви той. Генов припомни, че в 44-то НС е алармирал многократно за безобразията и съмнителното бързане да се харчат държавни милиони в този ремонт.
Онова, срещу което десетки хиляди водачи, ползващи ежедневно околовръстния път на Пловдив, негодуват, вече е официално потвърдено и от експерти, отбелязва социалистът. В ремонтирания участък липсват водоотводнителни канавки, вертикалната сигнализация с пътни знаци почти на 100% изобщо не е подменена и обърква водачите, категорични са експертите, извършили проверката. Новата пътна настилка недомислено позволява движение с високи, дори над разрешените, скорости, а на определени места изобщо липсват знаци за ограничаване на скоростта или забраняващи изпреварванията, се казва в заключенията.
"Бившето ръководство на АПИ трябва да носи отговорност за този безобразен престъпен пътен ремонт на републиканско трасе, каквото е околовръстното на Пловдив. Заради допуснатия хаос в ремонта, погълнал десетки милиони лева държавни пари, сега тепърва ще се търсят варианти за мерки по редуциране на скорост или контрол с видеонаблюдение на проблемни участъци от околовръстното. Кой, как, под какъв натиск и за колко пари е допуснал обходният път на Пловдив да бъде окатанчен с недомислени мантинели, при положение че по протежението му повече от видимо е, че има индустриална зона, интензивен трафик на селскостопанска техника, а успоредно с това се смесват посоки на придвижване на транзитен товарен с локален автомобилен трафик?", възмущава се кандидатът за нов депутатски мандат от БСП. Според него новото ръководство на АПИ не само трябва да намери спешни обезопасителни решения, но и да потърси отговорност от предшествениците си. Отговорни са и Областното пътно управление, бившият областен управител и Община Пловдив, които с мълчание или неправомерни оценки заблуждаваха хората колко всичко е безопасно и процедурно спазено, смята Генов. Той допълва, че въпреки обещанията от ГЕРБ, че всичко е готово, държавата все още не е завършила докрай процедурите по възлагане проектирането на ново околовръстно на Пловдив.

Язовирите погълнали 630 млн. лв.

автор:Дума

visibility 259

/ брой: 112

Увеличават надзорниците в ББР

автор:Дума

visibility 224

/ брой: 112

Байдън: НАТО не е платена охрана

автор:Дума

visibility 281

/ брой: 112

Румъния спря 3700 тона отпадъци

автор:Дума

visibility 212

/ брой: 112

Кратки новини

автор:Дума

visibility 227

/ брой: 112

През просото

автор:Валентин Георгиев

visibility 323

/ брой: 112

На дневен ред е въпросът кой да управлява

автор:Валентин Георгиев

visibility 344

/ брой: 112

Дядото

автор:Дума

visibility 219

/ брой: 112

Опитно поле

автор:Евгени Гаврилов

visibility 265

/ брой: 112

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ