21 Септември 2021вторник03:20 ч.

Людмил Ангелов прави майсторски клас в НБУ

Най-добрият участник в него ще получи възможност да участва в Международния музикален фестивал в Толедо

/ брой: 268

автор:Вилиана Семерджиева

visibility 1542

Майсторският клас по пиано на Людмил Ангелов, който тази година ще се състои за първи път в Нов български университет, ще бъде част от честванията по случай 200 години от рождението на Фредерик Шопен. Кандидатите за участие в майсторския клас може да подават документи до 1 декември т.г. Прослушването ще се състои на 10 декември, а обучението в майсторски клас ще продължи от 11 до 20 декември. Най-добрите от учениците на големия български пианист Людмил Ангелов ще се представят с концерт на 22 декември в зала "България", научи ДУМА от Веселина Василева.
В майсторския клас на Людмил Ангелов имат право на участие изпълнители от 16 до 30-годишна възраст с музикално образование или особени творчески постижения. За конкурсното прослушване кандидатите подготвят по свой избор: един от следните Етюди от Шопен - от опус 10: 1, 2, 4, 5, 7, 8, 10, 12, от опус 25: 1, 3, 4, 5, 6, 8, 10, 11 или едно от Ноктюрните на Шопен. Допуснатите кандидати трябва да имат подготвена поне още една значителна пиеса от Шопен - Балада, Скерцо, Полонеза, Соната, Фантазия оп. 49 и т.н. Извън репертоара от Шопен кандидатите могат да подготвят и една пиеса от различен композитор. Тази пиеса ще бъде обект на работа с преподавателя след приключване на работата над произведенията от Шопен.
Освен участие в заключителния концерт на майсторския клас, определен участник, показал изключително майсторство по време на класа, ще получи възможност за представяне на концерт в рамките на международния музикален фестивал в Толедо, Испания. Майсторският клас е открит за публика.
Записването за участие ще продължи до 1 декември и може да бъде направено през уебсайта на НБУ - www.nbu.bg, и през сайта на Людмил Ангелов - www.ludmilangelov.com.
Сред най-новите изяви на пианиста са шестте концерта в цикъла "Людмил Ангелов свири Шопен", преминал с голям успех в зала "България". Всички прояви от цикъла са заснети от ТV1 и записани от екип на БНР, а Полският и Френският културен институт издават съвместно с "Кантус фирмус", продуцент на цикъла концерти, юбилеен диск с името "Людмил Ангелов свири Шопен". Цикълът е посветен на 200-годишнината от рождението на Шопен. Същия цикъл Людмил Ангелов изнася и в Театро Маестранца в Севиля, както и цикъл от 4 концерта на Международния фестивал в Сантандер, Испания, смятан за един от най-престижните форуми на класическа музика в Испания. Отделни концерти от цикъла са изнесени и във Франция, Белгия, Италия, Гърция, Словения, Сърбия, САЩ и Южна Корея пред препълнени зали и голям успех.
През април т.г. Людмил Ангелов бе член на журито в предварителния кръг на Международния конкурс "Фр. Шопен" във Варшава. Предстои му запис на нов диск с Шопенови произведения за музикална къща "Гега ню" в София. Людмил Ангелов живее в Испания, където е основател и артистичен директор на Международния музикален фестивал в Толедо.

Хаос с лекарствата в КОВИД-зоните

автор:Дума

visibility 116

/ брой: 181

Инициативен комитет издига Радев и Йотова за нов мандат

автор:Дума

visibility 154

/ брой: 181

Прокуратурата проверява нападение над ваксинационен пункт

автор:Дума

visibility 107

/ брой: 181

Общините искат 2% от данъка върху доходите

автор:Дума

visibility 116

/ брой: 181

НАП спря 14 сайта за онлайн залагания без лиценз

автор:Дума

visibility 111

/ брой: 181

Обявиха банковите такси за пладнешки обир

автор:Дума

visibility 155

/ брой: 181

Девет места в Европа с най-евтини и слънчеви имоти са български

автор:Дума

visibility 145

/ брой: 181

"Единна Русия" с мнозинство в Думата

автор:Дума

visibility 147

/ брой: 181

Нов успех на лидера на ГСДП Олаф Шолц

автор:Дума

visibility 130

/ брой: 181

Франция иска ЕС да спре преговори с Австралия

автор:Дума

visibility 125

/ брой: 181

Кратки новини

автор:Дума

visibility 115

/ брой: 181

Моите песни

visibility 112

/ брой: 181

Независимостта не е гаранция за правилни решения

автор:Велиана Христова

visibility 187

/ брой: 181

Парламентът на провалените надежди

автор:Юлия Кулинска

visibility 336

/ брой: 181

Опасно и цинично

visibility 155

/ брой: 181

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ