14 Април 2021сряда02:21 ч.

Любов по древноатакистки

/ брой: 266

автор:Александър Симов

visibility 28

Когато политиката заприлича на древногръцка трагедия, това винаги е знак за някакъв странен обществен дефект. Митологията не би трябвало да има място в политиката. Тя е ирационална дейност, предназначена да замести липсата на знания за света в древните хора. Когато се появи в политическите обяснения на света, значи светът сериозно е навлязъл в кофти период.
Древногръцка трагедия се разиграва тези дни в "Атака". Дори описанието на драмата ще ни напомни за драмите на Софокъл. Доведеният син на Волен Сидеров, Димитър Стоянов, поиска оставката на пастрока си. В отговор - Сидеров и неговите приближени изключиха Стоянов от партията. Няколко дни преди кулуминацията на драмата - лелята на Димитър Стоянов, Цвета Георгиева, напусна с гръм и трясък парламентарната група на "Атака". Свързващото звено във всички случаи е официалната съпруга на Волен Сидеров Капка, с която, стана ясно, че той вече не живее. Слуховете в момента го свързват с младата красавица Деница Гаджева, настояща депутатка от "Атака" и също така бивша приятелка на доведения му син.
Подобно оплитане на романтично-политически отношения се случва единствено в латиноамериканските сериали. Оказа се, че когато направиш от семейството си партия, всяка емоционална драма ще се превръща и в политическа трагедия. Това е скритият дефект на "Атака" от самото начало.
В отговор на разпадащия му се личен и политически живот, Волен Сидеров започна да играе на терена, на който е най-силен - производството на теории за конспирацията и тъмни, тайни планове за унищожението на неговата партия. 
Руският писател Виктор Пелевин има една много крилата мисъл: "План за унищожението на Русия, разбира се, има. Проблемът е, че в него участват всички пълнолетни руснаци". Същото може да се каже и за Волен Сидеров. Ако има конспирация за унищожаване на партията му, то той е нейният основен водач. Сидеров се самоунищожи с двегодишната подкрепа за ГЕРБ. Това беше ритуално харакири, извършено със страст, която западната култура не познава.
Когато политическото му съзнание дойде на себе си, Волен Сидеров започна да разиграва клоунада покрай изборите, като се яви на телевизионен екран, заобграден от 10 надуваеми секскукли и сега става ясно, че това е бил неговият отчаян опит да се спаси от собствените си изстрели върху своя авторитет.
В крайна сметка разпадането на "Атака" е неизбежно като окончателната трагедия в древногръцкия театър. Семейната партия се превърна в сапунен сериал - семейството се разпадна, групата отива на кино, а в общественото пространство остават единствено тежките думи, закъснелите обяснения и героичните пози. Политическият смисъл на цялата драма е труднодоловим. Когато подмениш политическия с личния си живот - резултатът винаги ще е такъв. Изобщо любовта е коварна величина в политиката. Тя е изменчива като сърцето на млада тийнейджърка. Волен страда, иронията е пълна, публиката не вярва на ушите си. Но това все още не е окончателният край на древногръцката трагедия. Преди два дни Яне Янев каза, че Бойко Борисов е явление и очите му блестяха особено.
Любовта продължава. Просто придобива нови форми.

Президентът веднага свика парламента

автор:Дума

visibility 121

/ брой: 72

Започна чистка в ГЕРБ след изборния провал

автор:Дума

visibility 199

/ брой: 72

БСП продължава кампанията "Солидарен Великден"

автор:Дума

visibility 93

/ брой: 72

Брюксел предлага лекарства и храна без ДДС

автор:Дума

visibility 88

/ брой: 72

С парите от летището ще пълнят бюджетната дупка

автор:Дума

visibility 93

/ брой: 72

Eвропейци искат забрана на бензинови и дизелови коли

автор:Дума

visibility 82

/ брой: 72

Визов режим за ЕС застрашава Македония

автор:Дума

visibility 120

/ брой: 72

Политически скандал за бъдещето на Балканите

автор:Дума

visibility 134

/ брой: 72

В търсене на формула

автор:Валентин Георгиев

visibility 92

/ брой: 72

В очакване на гонга за матурите

автор:Деси Велева

visibility 86

/ брой: 72

Спомен за Борис Семерджиев

автор:Емил Янев

visibility 83

/ брой: 72

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ