20 Октомври 2019неделя18:06 ч.

Книги

Лавица

/ брой: 185

автор:Дума

visibility 841

"ПРАВИЛАТА НА МИСЛЕНЕТО" от Ричард Темплар издава "Обсидиан" в превод на Милко Стоименов. Всички се възхищаваме на хората, които успяват да предложат най-добрите идеи, да реагират най-адекватно в трудна ситуация, да вземат бързо решение и да решат важен проблем без колебание. Понякога дори им завиждаме. Дали тези хора знаят нещо, неизвестно за нас, останалите? Определено да. Те спазват Правилата на мисленето. Именно тези правила ще ни помогнат да открием нови решения, да избегнем досадни грешки, да поддържаме мозъка си активен, да сме по-креативни и да живеем по-здравословно и спокойно. Сто правила за един по-щастлив и пълноценен живот предлага авторът.

"КАЖЕТЕ СБОГОМ НА ДИАБЕТ ТИП 2" от д-р Джейсън Фънг издава "Изток-Запад". Става ясно, че диабет тип 2 е болест на храненето, при което високите нива на инсулин (и инсулиновата резистентност) са свързани с наличието на твърде много захар в организма. Авторът показва начините, по които можем да я елиминираме. Без лекарства. Без операции. Без медицински разходи. Написана разбираемо, съпричастно и с чувство за хумор, тази книга ни насърчава да се преборим с "нелечимата" природа на диабета. За да направим първата крачка към изцелението обаче, е нужно да знаем какво се случва в собственото ни тяло, когато страдаме от диабет тип 2. 

"НАШИТЕ МАСТИЛЕНИ СЪРЦА" от Кристъл Съдърланд издава "Ентусиаст" в превод от английски на Мария Чайлд. Хенри Пейдж е киноманиак и безнадежден романтик. Той чака любовта като на забавен кадър, любовта, от която сърцето замира и нищо друго вече не е от значение. Грейс Таун не се покрива с ничия представа за момиче мечта, но Хенри не може да спре да мисли за нея. Има нещо прекършено у Грейс. Душата й е пропукана от мрачните тайни на нейното минало. И единственото, което Хенри иска, е да й помогне да "се събере" отново и да се превърне в жизнерадостното и усмихнато момиче, което е била. Книгата е емоционална, забавна, изпълнена с реалистични и блестящо изградени характери.

"МАЛКИ СЛАДКИ ЛЪЖИ" от Каз Фриър издава "Милениум" в превод на Маргарита Терзиева. 31 май 1998 г., от ирландско градче изчезва красивата тийнейджърка Мериан Дойл. Полицията започва разследване, което не дава резултат и случаят е забравен, но не и от Кат Кинсела, която знае, че татко й е излъгал служителите на реда. 18 години по-късно Кат вече е детектив, отчуждена от баща си заради съмнението, че той е отговорен за изчезването на момичето. Една вечер се получава сигнал за открит труп на млада жена. Намерена е на метри от бара на баща й, а името й е Алис Лапейн. Разследващите подозират съпруга й, докато не става ясно, че Алис всъщност е Мериан Дойл...

ЕК иска да върнем 11 милиона лева за обхода на Габрово

автор:Дума

visibility 1864

Масови жалби от лошо качество на водата

автор:Дума

visibility 598

/ брой: 200

Може да загубим пари за магистрала "Струма"

автор:Дума

visibility 442

/ брой: 200

Ивелин Николов: Габрово има шанс да поеме по нов път

автор:Ина Михайлова

visibility 2484

/ брой: 200

Датата

автор:Дума

visibility 200

/ брой: 200

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ