25 Август 2019неделя03:20 ч.

Купонът eвроКрим

/ брой: 153

автор:Юри Михалков

visibility 323

Тазгодишното мотошоу в Крим на руските "Нощни вълци" има специално значение - то е като да защитиш дисертация за глобално признание. 

Този път 11-ото издание на мотошоуто в Крим, проведено през съботния ден, носеше името "Сянката на Вавилон". Та "сянката падна" в подножието на голям хълм край Севастопол, където "Нощните вълци" демонстрираха екстремни номера със своите мотоциклети, а цяла дузина групи и певци "загряваха" публиката да не й захладнее под "сянката".

Купон, с една дума. Но може би най-ценното в него бе не толкова самото участие на Владимир Путин, който бе яхнал мотоциклет "Урал" - руско производство, както се подразбира от името. По принцип неговата поява, където и да е, става събитие (също и отсъствието му).

Най-ценното на купона бяха международните му участници - мотоциклетисти от Германия, Сърбия, България, Словакия, Чехия, Финландия и Австралия. "На практика присъстват всички балкански страни", уточни лидерът на "Нощните вълци" Александър Залдастанов. Впрочем стоматологът хирург е родом от Украйна. "На байк-шоуто пристигна колона мотоциклетисти от европейски страни. Толкова дълга колона като тази година не си спомням", цитират го още руски медии.

"Толкова дългата" интернационалност - ето кое е най-ценното на веселбата. Мотоциклетистите от Европа изминаха хиляди километри, за да участват в глобален купон с няколко антиелитни и антисистемни послания на нормалността. Първото послание: каузата "Крим е руски" разбива изолацията както на полуострова, така и на Русия. Това е народно признание за тях. Второто е, че неукраинският Крим е място не за конфронтация, а за купон, за сближаване. Трето, елитите на ЕС и САЩ не са промили мозъка на народната дипломация в Европа, представена на шоуто от "толкова дългата колона". Затова не е ли дошло време евроуправляващите да последват евророкерите?

С 200 лв. отгоре са платили за парно софиянци

автор:Дума

visibility 240

/ брой: 162

Танева предизборно се сети за родните производители

автор:Дума

visibility 292

/ брой: 162

"Фич": Еврото в България - най-рано през 2023 г.

автор:Дума

visibility 206

/ брой: 162

САЩ отварят консулство в Гренландия

автор:Дума

visibility 156

Тук изгря свободата на България!

автор:Дума

visibility 148

Зомби капан

автор:Ина Михайлова

visibility 559

/ брой: 162

Роботи или робовладелци?

visibility 339

/ брой: 162

Тежки битки за горите на Костенец

автор:Павлета Давидова

visibility 375

/ брой: 162

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ