10 Ноември 2024неделя04:40 ч.

ВРЕМЕТО:

В неделя ще остане ветровито, а застудяването ще продължи. Превалявания се очакват главно в Северна България, а над югозападната половина от страната ще има и слънчеви часове. Райони с валежи ще има и в началото на новата седмица. Температурите ще останат без съществена промяна. В неделя ще остане ветровито, а застудяването ще продължи. Превалявания се очакват главно в Северна България, а над югозападната половина от страната ще има и слънчеви часове. Райони с валежи ще има и в началото на новата седмица. Температурите ще останат без съществена промяна.

Пътешествие край печката

КУХНЯТА НА СЪРЦЕТО

За Павел, значката и китайската кухня

/ брой: 207

автор:Дума

visibility 1755

Запознахме се преди година и половина в Пекин. Китаецът, който говори български по-добре от мнозина българи, се представи като Павел. За да ни е по-лесно на нас с името му. А и не само с името. За една седмица заедно осъзнах, че каузата на Динг Хао (Павел) е да сприятели колкото може повече българи и китайци. Невероятната идея да сближи два толкова далечни свята...
Готварството не ми е слабост, но когато колеги ми донесоха най-новата кулинарна книга, видях снимката на преводача със значката на ДУМА на ревера. Подарих му я тогава за спомен и сърцето ми подскочи, че я носи до днес.
Реших да отделим страница на новото издание на пазара. Пък и не ни се случва често да пишем за китайски ястия.
Книгата се казва "Кухнята на сърцето". Неин автор е симпатичната китайка Ма Уъни, която е водеща на телевизионна кулинарна програма и има рубрики в различни китайски списания за кулинария, дом и здравословен начин на живот. Нейният кулинарен блог е бил посетен от над 60 милиона души. Най-апетитните рецепти, които е приготвяла Ма Уъни, са събрани и илюстрирани на български език и всички съдържат продукти, които са достъпни у нас.
"Кухнята на сърцето" с 60 илюстрирани стъпка по стъпка апетитни рецепти и с описанията към тях, благодарение на които не само ще приготвите ястията, но и ще усетите автентичната атмосфера около тях, е на българския пазар заради съвместните усилия на Ма Уъни, преводача Динг Хао и на Станислава Пекова - управител на издателска къща "Ентропи 1".
В изданието китайската кухня е доста по-различна от начина, по който е представена в България. Заслужава си човек да го прочете, за да се докосне до истинските, традиционни китайски ястия. Всяка рецепта започва с кратко описание, което включва спомен на авторката за тази рецепта от миналото, разказва интересни истории и преживявания, с които свързва ястието. Това дава възможност на читателя да се наслади на книга, която не е строго готварска, а има и елемент на художествена литература.
 

Служители в АЯР на протест за по-високи заплати

автор:Дума

visibility 1746

/ брой: 214

"Лукойл": Не продаваме рафинерията в Бургас

автор:Дума

visibility 1742

/ брой: 214

25 нови влака от "Шкода" пристигат до 2026 г.

автор:Дума

visibility 1100

/ брой: 214

Брюксел разследва "Виза" и "Мастъркард" за таксите

автор:Дума

visibility 1599

/ брой: 214

Управляващата коалиция в Германия се разпадна

автор:Дума

visibility 1744

/ брой: 214

Харис обеща помощ на Тръмп до инаугурацията

автор:Дума

visibility 1725

/ брой: 214

В САЩ разработват план за мир в Украйна

автор:Дума

visibility 1767

/ брой: 214

Накратко

автор:Дума

visibility 1752

/ брой: 214

Пътят на разбитите надежди

автор:Александър Симов

visibility 1489

/ брой: 214

Непредсказуемият Тръмп

visibility 1560

/ брой: 214

БСП е микросвят, отражение на прехода

visibility 1589

/ брой: 214

Агнето сито и вълкът цял

автор:Гарабед Минасян

visibility 1442

/ брой: 214

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ