14 Април 2021сряда23:19 ч.

Крум Дончев: Управленски приоритет на БСП ще е да изготви анализ за състоянието на пътната инфраструктура в цялата страна

автор:Дума

visibility 836

 

България е една от страните с най-много загинали на пътя. Оценка на риска от ПТП в България, направена от Института за пътна безопасност показва, че в по-голямата част от страната ни фигурира високият риск, а в Северозапада той е най-голям.

 "В нашата програма искаме да минем през една цялостна ревизия на инфраструктурата. Притежаваме най-лошата такава в Европейския съюз. Подготвили сме стратегия и ако хората ни гласуват доверие - ще я изпълним. Трябва да се помисли за по-добрата подготовка на шофьорите в екстремални ситуации, когато например ни се наложи да спрем интензивно, заради голямата дупка отпред или когато автомобилът се хлъзне, заради изключително хлъзгавия асфалт, да знаем какво да направим.", заяви по БСТВ кандидатът за депутат на БСП Крум Дончев и водач на листата в Габрово.

 "Тази нова инфраструктура няма да се изгради за ден, два или година. Имаме опасенията, че това, което ще наследим и ще видим в анализа, ще бъде стресиращо и пред нас ще има доста работа", призна той.

 По темата със случая с разместването на пътните знаци от вандали по бул. „Тодор Каблешков“, социалистът коментира, че това говори само по себе си за нивото на компетентност на хората, които отговарят за инфраструктурата ни. "Тук говорим за сигурността на гражданите, колко струва човешкият живот, той е безценен. С вас може да говорим цяла седмица за проблемите с нещата, заобикалящи ни във връзка с инфраструктурата - за падналите скали и камъни, за големите дупки, за срутените мантинели и така нататък."

"Станахме свидетели на стресиращи данни по отношение на доклад на Европейската комисия, който е свързан с ефекта на карбонизацията в пакет "Мобилност 1". Предложенията прогнозират увеличаване на празния километраж с 2 милиарда на година, което е увеличение и на въглеродните емисии с 5% на година. Знаем икономическия ефект, който ще последва в България и върху брутния вътрешен продукт, знаем че ще съсипе бранша. Пакетът "Мобилност 1" е антисоциален и антиикономически. Очаква се 30% ръст на цената на транспортната услуга. Категорично трябва да бъде отворен пакета и конфликтните текстове премахнати.", посочи Дончев.

Кандидатът за депутат от БСП взе отношение относно коментара на вицепремиера Томислав Дончев, който от по-рано днес в ефира на bTV каза, че плановете на БСП болниците да спрат да фигурират като търговски дружества са нереалистични: "Аз се изправям в битка за достойнството и бъдещето на българските граждани. Конкретно за връзка с нашите предложения по платформата - това, че не знаем как, не значи, че е невъзможно. Ще се зададе въпросът: "Откъде пари за лечебните заведения?“. Стигаме до извода, че просто трябва да затворим едни кранчета и да отпушим едни тръби за здравеопазването, защото от това имат нужда хората."

"Щастлив съм, че отивам в сърцето на България, там имам много приятели. С местната ни организация подредихме много сериозна листа с млади перспективни хора. Когато се превърнахме в опозиция решихме да бъдем конструктивна опозиция, работеща върху платформа, съобразена с нуждите на хората. Смело мога да кажа, че разполагаме с целия експертен и професионален потенциал, за да я реализираме.", посочи Крум Дончев, коментирайки листата с кандидатите за депутати на БСП в Габрово.

Борисов си отива

автор:Дума

visibility 112

/ брой: 73

Бутафорна пиар акция на Ревизоро погази екозабрани

автор:Дума

visibility 89

/ брой: 73

3500 дка дюни са станали частни

автор:Дума

visibility 79

/ брой: 73

Заради пандемията с над 10% са поевтинели наемите в столицата

автор:Дума

visibility 94

/ брой: 73

Хората не знаят за задължителните дистанционни водомери

автор:Дума

visibility 130

/ брой: 73

Агросекторът у нас е с най-голям отлив на работници в ЕС

автор:Дума

visibility 82

/ брой: 73

МЗХГ се сети да бори мора по пчелите

автор:Дума

visibility 93

/ брой: 73

ЕС спира договорите за някои ваксини

автор:Дума

visibility 99

/ брой: 73

Човек на Заев подаде оставка заради скандали

автор:Дума

visibility 101

/ брой: 73

Дания ще депортира сирийски бежанци

автор:Дума

visibility 110

/ брой: 73

Кратки новини

автор:Дума

visibility 91

/ брой: 73

Почти катарзис

автор:Лозан Такев

visibility 131

/ брой: 73

Социалните бомби, заложени от ГЕРБ

автор:Ева Костова

visibility 175

/ брой: 73

Датата

автор:Дума

visibility 83

/ брой: 73

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ