17 Юли 2024сряда14:07 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Козунаци без яйца

/ брой: 83

автор:Ина Михайлова

visibility 173

За Великден по традиция от последните години ще сложим на трапезата козунаци без яйца, агнета от Нова Зеландия, бели яйца от Полша, вносно боядисани яйца от Германия, зеленийки от Испания, Мароко и Израел, и... какво ли още не. За сметка на това нека сме спокойни - от Българската агенция по безопасност на храните уверяват, че с предприетите нови мерки и дейността на скритите инспектори не бива да се притесняваме за качеството на това, която ядем. Сигурно е така.
Загрижени, от агенцията дадоха практични съвети как да се справим сами с проверката на храната за трапезата. Натискайте агнешкото с пръст - ако се вдлъбне и не заеме първоначалната си форма, нещо не е наред - не е прясно, а може и да не е агнешко... Поради чувствителността към багрилата за яйца не забравяйте, че все пак се боядисват не самите яйца, а черупките им, напомнят от агенцията. Що се отнася до козунаците, притесненията за разните компоненти в тях може и да са основателни, но темата се преекспонирала.
Както се казва - пазарувайте смело, откъдето знаете, и изберете един от двата подхода: или затворете очи и уши за това, което ще видите и чуете по хипермаркетите, или се доверете на "баба от село" и малките, но сигурни производители. В единия случай ще ви излезе евтино и изкуствено, а в другия - малко по-скъпо, но по-вкусно и истинско. А как ни се иска хем да е сигурно, хем да е истинско, хем да не ни бият през ръцете европейските етикети.
И все пак - повярвайте на шефа на агенцията по храните Пламен Моллов, че "няма да има неприятни изненади за празничната трапеза". Така де - козунаците ще са без яйца и няма да се натровите, агнешкото достатъчно дълго ще е окрехкотявано при минусови температури, а белите яйца от Полша и да се счупят при варенето, ще прежалите само 5,99 лв. за кора... В същото време цените на родното ще се домогват до Бога - приятни изненади още не са позволени.

Чуждите инвестиции намаляха с 62%

автор:Дума

visibility 11

/ брой: 134

НАП засякла само 255 кешови плащания над 10 000 лв.

автор:Дума

visibility 9

/ брой: 134

Възраждат идеята "донос-бонус"

автор:Дума

visibility 6

/ брой: 134

Европейският парламент се събра на първа сесия

автор:Дума

visibility 11

/ брой: 134

Тръмп избра сенатор за вицепрезидент

автор:Дума

visibility 9

/ брой: 134

Пожари бушуват на Балканите

автор:Дума

visibility 8

/ брой: 134

Накратко

автор:Дума

visibility 12

/ брой: 134

Касапи на Конституцията

автор:Александър Симов

visibility 10

/ брой: 134

За нуждата от ТЕЦ-ове

visibility 9

/ брой: 134

Глад за медицински сестри

автор:Аида Паникян

visibility 14

/ брой: 134

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ