23 Септември 2021четвъртък11:18 ч.

Кметицата на "Красно село" е уличена в конфликт на интереси

/ брой: 109

автор:Дума

visibility 27

Антикорупционата комисия наложи глоба от 15 000 лева на кметицата на район "Красно село" Росина Станиславова и я уличи в конфликт на интереси. Комисията на Сотир Цацаров постанови, че от незаконните си действия тя е получила облага в размер на близо 10 хиляди лева, които трябва да бъдат отнети в полза на държавата.

Станиславова беше избрана за районен кмет на "Красно село" с подкрепата на "Демократична България", но веднага след избухването на скандала коалицията свали политическото си доверие от нея. Производството срещу Станиславова започна по сигнал от ГЕРБ, че тя ръководи европейски проект и е платила сама на себе си пари по програмата "Патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания". През 2020 г. тя определила екипа на проекта и със заповед е посочила за ръководител себе си, след това е определила почасовото възнаграждение на екипа, като най-високата ставка е за ръководителя. Последвали са бонуси за извънреден труд.

Антикорупционната комисия посочва, че законът не допуска самоконтрол, договаряне сам със себе си и съчетаване на обществен и частен интерес в личността на един субект.

Решенията на КПКОНПИ за установяване на конфликт на интереси не са окончателни и подлежат на обжалване или протест по реда на АПК. Ако това решение обаче влезе в сила, то ще е основание за освобождаване от длъжност.

Над 82 млрд. лв. прахосала администрацията за 23 г.

автор:Дума

visibility 257

/ брой: 182

Цигарите и алкохолът - с нови бандероли от януари

автор:Дума

visibility 198

/ брой: 182

Правителството изтегли още 300 млн. лв. заем

автор:Дума

visibility 215

/ брой: 182

Ще мислят как да подпомогнат авиопревозвачите

автор:Дума

visibility 175

/ брой: 182

Словакия осъди прокурор, разследващ корупцията

автор:Дума

visibility 205

/ брой: 182

Европейците не желаят Студена война срещу Китай и Русия

автор:Дума

visibility 254

/ брой: 182

Радев призова за реформа на ООН

автор:Дума

visibility 206

/ брой: 182

Виена затяга мерките срещу КОВИД-19

автор:Дума

visibility 183

/ брой: 182

Момчето си отива

автор:Деси Велева

visibility 354

/ брой: 182

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ