26 Юни 2019сряда04:48 ч.

Клоунада

/ брой: 201

автор:Алберт Аврамов

visibility 1405

Съвсем друго си е, ако успееш да обяздиш наведнъж 27 берберски коня, да си посръбваш от прословутото капучино, което сервират единствено на площад Кампо де Фиори, и да изпращаш на слисаната от изумление римска тълпа, щъкаща около Пиаца Навона, купища въздушни целувки. Не е трудно, както ни показа Муамар Кадафи в Рим. Новият любимец на Италия. Всъщност... май не на Италия, а на друг един също "любимец". На Берлускони.
Ако може да се вярва на непредубедени международни светски репортери, нека се взрем как те съвсем честно описват двамата мастити лидери. Описват ги като много различни в много отношения, например във възгледите им за религията и пластичната хирургия. Но това, което ги единява съвсем безпорно, е, че двамината са революционери в използването на арсенал от шутовски изпълнения като основно и ефективно оръжие за масово разсейване. Досещате се - разсейване от кризите, от социалните напрежения, от безработицата, от натрупаните негативи, свързани с правата на хората или малцинствените емигрантски групи, от... и т.н. А може би бутафорната в крайна сметка клоунада има една твърде завоалирана цел? Би било странно, ако такава цел няма.
Първият, яхнал жребците, тръгна открито да сее ислям из Европа. При това с наглост и недвусмислено самочувствие, рядко срещани в съвременния свят. И отиде при това доста напред, добавяйки към религиозните, и господ знае какви още щения, и мераците си Европа да се откупува с милиарди заради благосклонността му да играе ролята на пръв пазвантин пред дверите европейски, обсаждани от африканци... От същите тези, за чиито политически предводител се представяше в качеството си на председател на Африканския съюз "новият любимец на Италия". Вторият, глух за словата на Кадафи, успя да изтръгне от сърцето си само приказки за магистрали, петроли, репарации... Без да защити, макар и с жест, Европа. Подобно на клоун на пределна възраст, забравил в мига на собствената си кулминация на коя арена се е завръткал.
А Европа, горката?


   

Въпреки поевтиняването на газа парното ще поскъпне

автор:Дума

visibility 83

/ брой: 120

КЕВР не е готова за сделката с ЧЕЗ

автор:Дума

visibility 75

/ брой: 120

Омбудсманът предлага закон за личния фалит

автор:Дума

visibility 73

/ брой: 120

Очаква се реколтата от пшеница да е 5,4 млн. тона

автор:Дума

visibility 58

/ брой: 120

Мигрантите пак тръгнаха към Европа

автор:Дума

visibility 87

/ брой: 120

Имамоглу спечели с имиджа на народен политик*

visibility 74

/ брой: 120

Страхотни жеги обхващат половин Европа

автор:Дума

visibility 67

/ брой: 120

Как мирише боклукът на София?

автор:Деси Велева

visibility 79

/ брой: 120

Байкалско - изгубено във времето

автор:Юлия Кулинска

visibility 213

/ брой: 120

Диагнозата на един народ

visibility 93

/ брой: 120

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ