19 Септември 2019четвъртък07:16 ч.

Клоунада

/ брой: 201

автор:Алберт Аврамов

visibility 1530

Съвсем друго си е, ако успееш да обяздиш наведнъж 27 берберски коня, да си посръбваш от прословутото капучино, което сервират единствено на площад Кампо де Фиори, и да изпращаш на слисаната от изумление римска тълпа, щъкаща около Пиаца Навона, купища въздушни целувки. Не е трудно, както ни показа Муамар Кадафи в Рим. Новият любимец на Италия. Всъщност... май не на Италия, а на друг един също "любимец". На Берлускони.
Ако може да се вярва на непредубедени международни светски репортери, нека се взрем как те съвсем честно описват двамата мастити лидери. Описват ги като много различни в много отношения, например във възгледите им за религията и пластичната хирургия. Но това, което ги единява съвсем безпорно, е, че двамината са революционери в използването на арсенал от шутовски изпълнения като основно и ефективно оръжие за масово разсейване. Досещате се - разсейване от кризите, от социалните напрежения, от безработицата, от натрупаните негативи, свързани с правата на хората или малцинствените емигрантски групи, от... и т.н. А може би бутафорната в крайна сметка клоунада има една твърде завоалирана цел? Би било странно, ако такава цел няма.
Първият, яхнал жребците, тръгна открито да сее ислям из Европа. При това с наглост и недвусмислено самочувствие, рядко срещани в съвременния свят. И отиде при това доста напред, добавяйки към религиозните, и господ знае какви още щения, и мераците си Европа да се откупува с милиарди заради благосклонността му да играе ролята на пръв пазвантин пред дверите европейски, обсаждани от африканци... От същите тези, за чиито политически предводител се представяше в качеството си на председател на Африканския съюз "новият любимец на Италия". Вторият, глух за словата на Кадафи, успя да изтръгне от сърцето си само приказки за магистрали, петроли, репарации... Без да защити, макар и с жест, Европа. Подобно на клоун на пределна възраст, забравил в мига на собствената си кулминация на коя арена се е завръткал.
А Европа, горката?


   

БСП поиска: Без споразумения при тежки престъпления

автор:Дума

visibility 70

/ брой: 180

15 882 подписа за промени в НПК внесе БСП в парламента

автор:Юлия Кулинска

visibility 67

/ брой: 180

Тристранката прие да отпаднат специалистите от ТЕЛК

автор:Дума

visibility 123

/ брой: 180

Неодобрението към правителството скача над 50%

автор:Дума

visibility 92

/ брой: 180

Гроздоберът подрани заради климатичните промени

автор:Дума

visibility 97

/ брой: 180

3,1% е реалният икономически ръст през 2018 г.

автор:Дума

visibility 66

/ брой: 180

Банките ще отделят 0,5% от кредитите като буфер от октомври

автор:Дума

visibility 66

/ брой: 180

Обсъждат международен консорциум за АЕЦ "Белене"

автор:Дума

visibility 65

/ брой: 180

Стачка на морския транспорт в Гърция

автор:Дума

visibility 0

Саудитска Арабия обвини Иран за атаката с дронове

автор:Дума

visibility 90

САЩ предлагат на ЕС общ проект за Украйна

автор:Дума

visibility 124

/ брой: 180

Датата

автор:Дума

visibility 45

/ брой: 180

Поети с белезници

автор:Лозан Такев

visibility 40

/ брой: 180

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ