27 Септември 2021понеделник06:32 ч.

Клоунада

/ брой: 201

автор:Алберт Аврамов

visibility 2017

Съвсем друго си е, ако успееш да обяздиш наведнъж 27 берберски коня, да си посръбваш от прословутото капучино, което сервират единствено на площад Кампо де Фиори, и да изпращаш на слисаната от изумление римска тълпа, щъкаща около Пиаца Навона, купища въздушни целувки. Не е трудно, както ни показа Муамар Кадафи в Рим. Новият любимец на Италия. Всъщност... май не на Италия, а на друг един също "любимец". На Берлускони.
Ако може да се вярва на непредубедени международни светски репортери, нека се взрем как те съвсем честно описват двамата мастити лидери. Описват ги като много различни в много отношения, например във възгледите им за религията и пластичната хирургия. Но това, което ги единява съвсем безпорно, е, че двамината са революционери в използването на арсенал от шутовски изпълнения като основно и ефективно оръжие за масово разсейване. Досещате се - разсейване от кризите, от социалните напрежения, от безработицата, от натрупаните негативи, свързани с правата на хората или малцинствените емигрантски групи, от... и т.н. А може би бутафорната в крайна сметка клоунада има една твърде завоалирана цел? Би било странно, ако такава цел няма.
Първият, яхнал жребците, тръгна открито да сее ислям из Европа. При това с наглост и недвусмислено самочувствие, рядко срещани в съвременния свят. И отиде при това доста напред, добавяйки към религиозните, и господ знае какви още щения, и мераците си Европа да се откупува с милиарди заради благосклонността му да играе ролята на пръв пазвантин пред дверите европейски, обсаждани от африканци... От същите тези, за чиито политически предводител се представяше в качеството си на председател на Африканския съюз "новият любимец на Италия". Вторият, глух за словата на Кадафи, успя да изтръгне от сърцето си само приказки за магистрали, петроли, репарации... Без да защити, макар и с жест, Европа. Подобно на клоун на пределна възраст, забравил в мига на собствената си кулминация на коя арена се е завръткал.
А Европа, горката?


   

Военни и вертолет „Кугар“ гасят пожара над Карлово

автор:Дума

visibility 92

НОИ няма да повишава осигурителните вноски

автор:Дума

visibility 128

БСП се включи в кампанията на Румен Радев

автор:Дума

visibility 135

/ брой: 184

Автобусни превозвачи спорят за протестите

автор:Дума

visibility 108

/ брой: 184

Искат 9% ДДС на всички стоки и услуги

автор:Дума

visibility 128

/ брой: 184

"Булгаргаз" с ново дело срещу "Топлофикация София"

автор:Дума

visibility 119

/ брой: 184

Кристалина Георгиева била в БНБ преди две седмици

автор:Дума

visibility 123

/ брой: 184

Социалдемократите печелят изборите в Германия

автор:Дума

visibility 270

ЕС призова за деескалация в Косово

автор:Дума

visibility 126

/ брой: 184

ООН критикува Киев заради Източна Украйна

автор:Дума

visibility 139

/ брой: 184

Конституцията на РСМ да включи българите

автор:Дума

visibility 127

/ брой: 184

Тъпо упорство

автор:Павлета Давидова

visibility 152

/ брой: 184

Вирусът си има помагачи

автор:Велиана Христова

visibility 161

/ брой: 184

Завръща ли се Бурканбанк

автор:Евгени Гаврилов

visibility 131

/ брой: 184

Пътят към върха

автор:Ина Михайлова

visibility 164

/ брой: 184

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ