28 Май 2020четвъртък10:42 ч.

Кирил Добрев: Антикризисните пари ще отидат във фирмите за бързи кредити, а не при хората

автор:Дума

visibility 451

“Абсурдно е мораториумът върху начисляването на лихви по кредити във връзка с корона вируса да не се отнася за фирмите за бързи кредити.Така има опасност голяма част от антикризисния ресурс да отиде в джоба точно на тези фирми, а не в на българина. Естествено асоциацията на “лихварите” приема решението за “правилно” и почти благодариха на БНБ за това”. Това написа във Фейсбук зам.-председателят на НС на БСП Кирил Добрев.

„Уважаеми управляващи, не е трудно да се предвиди, че милиардния тпакет от раздадени бързи кредити ще набъбне прогресивно както заразата от вируса, с тази малка подробност, че тук “излекувани“няма да има“, каза още Добрев. Според него огромна част от контингента на тези “финансови институции” ще са вече загубили работа си и няма да могат да обслужват кредитите си. „Нови клиенти няма да липсват, поради откази за кредит от нормалните банки. Ако не вземете веднага мерки, 1500 лв. безлихвен кредит на месец, които правителството отпуска, ще отидат за покриване на лихвите в заложни къщи и ефектът от тази мярка ще е почти нулев за потребителите и доста печеливш за лихварите. Същото ще се случи и с малките фирми, които вече взимат “спасителен”, но заробващ ресурс от там. Фирмите за бързи кредити са по-бързи, по-гъвкави и по-алчни дори от вас“, пише още Добрев.

Той допълва, че е нужен спешен механизъм за контрол и регулация в сектора, преди да „са събрали почти целия антикризисен кеш“.

 

Забраняват ГМО в детските храни

автор:Дума

visibility 138

/ брой: 99

18,5% от фирмите са съкратили хора през април

автор:Дума

visibility 147

/ брой: 99

Плагиатството на Радой Ралин

автор:Христо Георгиев

visibility 477

/ брой: 99

Пандемична демокрация

автор:Владимир Георгиев

visibility 227

/ брой: 99

Българите от Болград и ленивата държава

автор:Мирослав Попов

visibility 212

/ брой: 99

Датата

автор:Дума

visibility 134

/ брой: 99

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ