04 Април 2020събота15:56 ч.

ново:

#ОСТАНЕТЕ СИ ВКЪЩИ #ОТГОВОРНИ ЗАЕДНО #ОСТАНЕТЕ СИ ВКЪЩИ #ОТГОВОРНИ ЗАЕДНО

Камионите и автобусите ще плащат за само 3 хил. км пътища

Тол таксите ще са между 3 и 20 ст. на километър

/ брой: 35

автор:Дума

visibility 445

Тол системата, чрез която ще се таксуват камионите и автобусите на база изминато разстояние, ще обхваща едва 3115 км от общо 20 000 км пътища в България. Това реши правителството вчера на редовното си заседание. От съобщението става ясно, че преминаването на превозните средства над 3,5 тона ще бъде платено за 803 км автомагистрали и 2312 км пътища първи клас.

Цените на тол такси да бъдат намалени, а обхватът на платените пътища да бъде редуциран се разбраха след среща с премиера Борисов превозвачите миналия месец. Та бе направена след заплаха от бранша за национална стачка. Така от обхвата на тол системата отпаднаха близо 3 хил. км пътища втори клас, които бяха включени в платеното преминаване. Редукцията е на половината от одобрените от правителството в края на миналата година 6050 км платени пътища. Първоначално държавата даже искаше платени да са 10 800 км, но ги намали под натиска на превозвачите. В решението е записано, че от обхвата на системата са извадени "участъци в лошо експлоатационно състояние". 

За 2935 км пътища втори клас ставката ще е нулева. Те обаче остават в обхвата на тол системата, тъй като по тях преминават не по-малко от 600 тежкотоварни автомобила дневно. 

На днешното заседанието са приети и самите тол такси, които ще бъдат заплащани от тежкотоварни превозни средства с тегло над 3,5 т. Те ще са между 3 и 20 ст. на километър, в зависимост от емисионния клас на превозното средство, товароносимостта му, броя на осите, местата за сядане и класа на пътя. И тук има лека промяна в посока поевтиняване за камионите и автобусите с най-висок екостандарт и запазване на тарифите за най-замърсяващите. Пътните превозни средства с алтернативни горива ще плащат 50% от таксата за евро 6.

Едва 228 фирми искат помощ по схемата 60/40

автор:Дума

visibility 0

БНБ въвежда мораториум върху кредитите

автор:Дума

visibility 467

Българите очакват тежка финансова криза

автор:Дума

visibility 568

/ брой: 64

30 години БСП е нужна на всеки един социалист

автор:Дума

visibility 900

"Бацилът", който изгражда имунитет...

автор:Таня Джаджева

visibility 696

/ брой: 64

Направихме най-модерния вестник

visibility 418

/ брой: 64

Ентусиазъм и отговорност

visibility 297

/ брой: 64

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ