11 Юли 2020събота20:05 ч.

Как се дезинфекцират лечебните заведения, питат от левицата

/ брой: 84

автор:Аида Паникян

visibility 365

Какви конкретни мерки за дезинфекция и превенция на КОВИД-19 ще въведе държавата след извънредното положение, кой ще отговаря и коя държавна институция ще контролира тези дейности. Това пита депутатът от БСП д-р Десилав Тасков министъра на здравеопазването. Тасков настоява да знае кой ще контролира предлагането на препарати, които не са подходящи за ситуацията. "Има ли препоръки към болниците как да се осъществява дезинфекцията в условията на КОВИД-19? При новите обстоятелства тя не може да се осъществява от санитар с кофа и стирка. Трябва да се научим да живеем с новия вирус", категоричен е социалистът.

Тасков смята, че след възобновяването на плановия прием не е гарантирана сигурността на персонала и пациентите в лечебните заведения. Това е причината плановите дейности да не са възстановени в голямата част от болниците, като се изключат големите в някои областни градове, както и лечението на раковоболните. Тасков е категоричен, че трябва да се въведе задължително тестване за КОВИД-19 при планов прием на всеки пациент, както и да се извършва системно периодично изследване на медицинския персонал, а не само при открит случай на заразен медик или пациент. Плановата дейност на болниците действа едва на 1/3 от капацитета си в сравнение с 2019 г., няма яснота какво ще стане след отпадане на извънредното положение, коментира д-р Тасков, който смята, че повечето малки болници ще изпаднат в невъзможност да плащат на персонала.

ЕП окончателно прие пакета "Мобилност"

автор:Дума

visibility 377

/ брой: 130

Търговията на дребно с рекорден спад през май

автор:Дума

visibility 345

/ брой: 130

Зърнената реколта най-слаба от десетилетия

автор:Дума

visibility 429

/ брой: 130

Don't touch Our Gladstone!*

автор:Велислава Дърева

visibility 636

/ брой: 130

Ще бъде ли реабилитиран Оруел?

автор:Мирослав Попов

visibility 563

/ брой: 130

Датата

автор:Дума

visibility 313

/ брой: 130

В ход е откровен прокурорски преврат

автор:Дума

visibility 1276

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ