19 Септември 2020събота11:57 ч.

Акценти

Извинете се, г-н Борисов!

/ брой: 151

visibility 38

Полк. о.з. Иван АПОСТОЛОВ,
военен пилот и инструктор I клас

Не мислите ли, че станаха много обидите от страна на Бойко Борисов към военните и изобщо към пилотите? Позволи си да обиди загинали пилоти при изпълнение на служебния им дълг. Само на паметника на летище Балчик са изписани 32 имена на такива летци. Само от това летище! Двама от тях загинаха, за да не попадне самолетът в нефтозавода край Бургас, други двама - за да не падне самолетът над Генерал Тошево. Знае ли колко такива случаи има в страната? Чел ли е поне малко за историята на българската авиация? 

Аз съм от поколението летци, когато бойната авиация беше в своя апогей. Десет бойни летища, три учебни. Полети денем и нощем. Защо сега това не е възможно? Ще кажете, няма средства. Има, г-н Борисов, но не са в държавата. А защо не са? Защото всички правителства след 1989 г. влачеха държавата надолу. И, когато един президент се осмели да каже истината, вкупом застанахте срещу него. А как иначе? Нали ще си загубите тлъстите заплати?

Често, когато съм в леглото, си мисля за някои от полетите, които ние изпълнявахме. И, честно казано, не ми се вярва, че сме го изпълнявали. Това аз ли бях, се питам. 

Много е далеч г-н Борисов от истината. Това е една мъжествена професия, при която се изисква абсолютна всеотдайност, включително и живота. И любов към Родината.

Аз съм председател на общинската организация на СОСЗР в Балчик. Ние работим с ученици от Балчик, Генерал Тошево и Мангалия. Как да обясним на децата неговото отношение към авиацията? А те чуват от родителите си, гледат телевизия.

И, г-н Борисов, според вас летците са прости  и аз не зная колко прости са, защото между тях има много с докторски степени, аз като един от най-простите ви призовавам на диспут по въпроси, които са извън вашата и моята специалност, а именно: електротехника, радиотехника, двигатели и каквото още вие предложите, без политика. 

А ако сте мъж, истински мъж, извинете се!

Половината алкохол у нас бил нелегален

автор:Дума

visibility 280

/ брой: 179

Петкова се активизира за фактурите на "Топлофикация"

автор:Дума

visibility 357

/ брой: 179

Проф. Вучева за новия заем: ГЕРБ никога не се отчитат

автор:Дума

visibility 503

/ брой: 179

Как търпим това десет години?!

visibility 774

/ брой: 179

Ще покаже ли ЕС сила във външната политика?

visibility 385

/ брой: 179

Датата

автор:Дума

visibility 309

/ брой: 179

Английските "щикове" и 9 септември

автор:Христо Георгиев

visibility 744

/ брой: 178

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ