10 Юли 2020петък18:59 ч.

Извън времето

/ брой: 281

автор:Валентин Георгиев

visibility 924

60 млн. лв. за забавени заплати в периода януари-октомври т.г. са изплатили наши работодатели след намесата на Инспекцията по труда. Други 57 млн. лв., или почти половината от "уловените" задължения, обаче все още "висят". За повечето малки и средни предприятия и наетите в тях тази тъжна статистика е равнозначна на хронична безизходица. Защото при над 100 млрд. лв. междуфирмена задлъжнялост у нас трябва да си факир, за да оцелееш без сътресения.
Как обаче да тълкуваме думите на тези, от които зависи оцеляването? Плевнелиев, който вчера публично обяви, че страната ни имала самочувствието на... индустриална сила в региона. Каква индустрия, какви 5 лева? Знае ли въобще уважаемият господин на коя държава е президент? Знае ли, че страната ни е на последно място в ЕС по заплащане на труда, сред първенците по безработица, с пропадащо образование и здравеопазване, унищожено селско стопанство, вече без тежка и лека промишленост, както и без военна отбранителна способност. И че отново сме N1 по заплаха от още по-голяма бедност. Справка - Евростат.
Или да вземем Дянков, чиято политика като цунами потопи бизнеса и смачка потреблението през последните три години. Същият обаче с арогантно самочувствие апелира към останалите министри за "реформи" при следващ управленски мандат. Или Кристалина Георгиева, за която строгите рестрикции по "затягане на коланите" трябвало да продължат, защото така сме впечатлявали Брюксел.
Хора извън времето. С първосигнална активност, която отдавна звучи като подигравка. И като фантастика, на която и те самите не вярват.

ЕП окончателно прие пакета "Мобилност"

автор:Дума

visibility 220

/ брой: 130

Търговията на дребно с рекорден спад през май

автор:Дума

visibility 206

/ брой: 130

Зърнената реколта най-слаба от десетилетия

автор:Дума

visibility 268

/ брой: 130

Турция обяви "Св. София" за джамия

автор:Дума

visibility 48

Don't touch Our Gladstone!*

автор:Велислава Дърева

visibility 403

/ брой: 130

Ще бъде ли реабилитиран Оруел?

автор:Мирослав Попов

visibility 366

/ брой: 130

Датата

автор:Дума

visibility 218

/ брой: 130

В ход е откровен прокурорски преврат

автор:Дума

visibility 1026

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ