04 Юли 2020събота05:23 ч.

Бяха поставени предупреждаващи етикети на около 50 млн. публикации, свързани с КОВИД-19

Изтриха 14,3 млн. поста във фейсбук

Социалната мрежа ще плати $52 млн. на модератори за нанесени вреди

/ брой: 90

автор:Дума

visibility 276

Най-голямата социална мрежа в света е премахнала общо 14,3 млн. поста през първото тримесечие на 2020 г. Близо 4,7 млн. от тях бяха изтрити, защото се установи, че са свързани с организирани структури, насаждащи омраза. За последното тримесечие на 2019 г. премахнатите постове са били 1,6 милиона. Също така т.г. са били изтрити 9,6 милиона поста, съдържащи език на омразата, спрямо 5,7 милиона за последното тримесечие на 2019 г.

Компанията допълни, че бяха поставени предупреждаващи етикети на около 50 млн. публикации, свързани с КОВИД-19. В началото на пандемията от социалната мрежа обявиха, че се забранява постването на подвеждаща информация за коронавируса, която може да причини физически вреди.

Стана ясно също, че от "Фейсбук" ще платят 52 млн. долара на модератори на съдържание, които са следили публикациите на платформите на компанията, предаде "Асошиейтед прес". В дело, заведено през 2018 г., служители на подизпълнител твърдят, че от социалната мрежа не са ги предпазили достатъчно от тежките психологически травми и други вреди, които могат да претърпят заради многократния сблъсък с графични материали, показващи малтретиране на деца, обезглавявания, тероризъм, жестокост към животните и др.

Договореното извънсъдебно споразумение предвижда по 1000 долара за модераторите, които са се включили в колективния иск. Тези, които са диагностицирани със състояния, свързани с работата им, ще могат да получат лечение и обезщетения до 50 000 долара, според предварителния текст на споразумението, представен пред съда.

В специално изявление от "Фейсбук" благодарят "на хората, които вършат тази важна работа, за да направят социалната мрежа безопасна среда за всички".

Курортът "Албена" затвори всички барове и дискотеки

автор:Дума

visibility 326

/ брой: 125

Кратки новини

автор:Дума

visibility 187

/ брой: 125

В мрежата на електронните игри

автор:Альона Нейкова

visibility 477

/ брой: 125

Наричахме го Болшевик

автор:Кирил Момчилов

visibility 474

/ брой: 125

Датата

автор:Дума

visibility 211

/ брой: 125

Гръцкият геноцид над българите, 1913-та

автор:Христо Георгиев

visibility 1071

/ брой: 124

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ