26 Юни 2024сряда15:42 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Изискана кухня и отбрани напитки очакват ценители

/ брой: 284

автор:Дума

visibility 58

Ценителите на изисканата кухня и отбраните напитки имат възможност да задоволят и най-претенциозните си вкусове по време на уникален кулинарен празник в столицата. Четвъртият Chivas Gourmet Salon, който се провежда до днес, 6 декември, в Гранд-хотел София, се откри с шампанско, спектакли на майстор готвачи и професионален барист, редки и скъпи деликатеси и богата селекция български бутикови вина. Така на любителите на гурме изкушенията и качествения алкохол се предоставя шансът да се запознаят с най-актуалното от света на кулинарията. Сред редките и изискани деликатеси посетителите на изложението ще вкусят бял и черен трюфел от биоферма в Странджа, оригинален блек ангъс от Небраска, свежо месо от Уругвай, опашка от скален лобстър, миди Сен Жак, черен пармезан с трюфели, екзотични сортове кафе и ръчно свити карибски пури.
Истинско зрелище очаква присъстващите на майсторските спектакли на шеф професионалистите от Евро-Ток България - сдружение, обединяващо едни от най-креативните български готвачи с международен опит в ресторанти със звезди Мишлен и главни готвачи в кухните на най-добрите ресторанти в столицата.
Chivas Gourmet Salon е отворен за посетители от 11,30 до 18,30 ч., а входът за изложението е с покани или с билет на стойност 10 лв. Повече информация за събитието има на https://www.facebook.com/ChivasGourmetSalon.

Джулиан Асанж излиза на свобода

автор:Дума

visibility 306

/ брой: 119

Еманюел Макрон плаши с гражданска война

автор:Дума

visibility 280

/ брой: 119

Мицкоски иска промяна на преговорната рамка

автор:Дума

visibility 275

/ брой: 119

Накратко

автор:Дума

visibility 223

/ брой: 119

Колко да е ново?

автор:Ина Михайлова

visibility 560

/ брой: 119

Учи здраво, за да печелиш добре

автор:Аида Паникян

visibility 295

/ брой: 119

Мъченикът на свободата

автор:Александър Симов

visibility 264

/ брой: 119

Колкото повече, толкова повече...

автор:Юлия Кулинска

visibility 304

/ брой: 119

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ