05 Април 2020неделя21:06 ч.

ново:

#ОСТАНЕТЕ СИ ВКЪЩИ #ОТГОВОРНИ ЗАЕДНО #ОСТАНЕТЕ СИ ВКЪЩИ #ОТГОВОРНИ ЗАЕДНО

Иво Тодоров издаде тройна книга

Журналистът пуска лирика за разбитото сърце преди Коледа

/ брой: 280

автор:Дума

visibility 756

Журналистът Иво Тодоров за първи път в България издава книга на три различни носителя - на хартия, аудиоверсия на CD и в електронен вариант. С новата си литературна провокация авторът избира съвременните начини за контакт с читателя, като използва възможностите на интернет и мобилните телефони - всеки, от всяко място и по всяко време да може да има достъп до "продукта" му. 
Книжното тяло на стихосбирката "Broken heart 2010" (Limited Edition) ще бъде в джобен формат и съдържа 7 лирически откровения за една раздяла. Самият автор чете стиховете в аудиоверсията, а електронният вариант ще бъде пуснат в интернет.
    Заглавието на книгата и на отделните стихове са на английски, а основният текст - на български език, защото според автора съвременното общество е мултиезично.
Иво Тодоров планира тройната премиера да бъде преди Коледа. Едновременно с представянето на книгата той ще открие и авторска любителска фотоизложба, озаглавена "7 дена в Барселона без теб".
"Нямах никакво намерение да пускам нова стихосбирка, но както винаги съм казвал - животът е най-големият писател и ни вкарва в невероятни истории, които ние самите не бихме могли да измислим. След една раздяла това лято търсех всякакви начини за комуникация, за да покажа, че любовта ми е жива, и така се появи "Broken heart 2010" - това всъщност са 7 писма", разказва авторът.
Първата стихосбирка на Иво Тодоров "Чай от спомени" (изд. "Захарий Стоянов") излезе това лято. Авторът има издадени и два сборника с разкази - "Момчето с воден пистолет и Мисълта за Смъртта" (Изд. ателие Аб, 2005) и "De puta madre" (изд. "Сиела", 2008). След кратките истории и лириката сега Иво Тодоров продължава литературните експерименти, като работи върху два романа. В момента води предаване по БНР и е в състава на новото предаване на БНТ "Екип 5". Бил е журналист в Нова телевизия и радиостанциите "Дарик" и "Експрес", както и главен редактор на сп. "Мениджър". Завършил е български език и литература в Софийския университет "Св. Климент Охридски".
Фотоизложбата "7 дена в Барселона без теб" се осъществява с подкрепата на посолството на Кралство Испания в София.

Георги Гьоков: Заради бълхата изгорихме юргана

автор:Аида Паникян

visibility 48

/ брой: 65

Българите в Англия се опасяват от криза

автор:Галя Кларк

visibility 37

/ брой: 65

"Питайте Пирински, например"

автор:Дума

visibility 60

/ брой: 65

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ