23 Септември 2019понеделник14:25 ч.

Ангел Найденов:

Има политически чадър над служители на МВР

/ брой: 244

автор:Юлия Кулинска

visibility 616

Има политически чадър над определени служители от МВР и бягство от отговорност от страна на временната парламентарна комисия за проверка на случаи на полицейско насилие, заяви депутатът от БСП Ангел Найденов вчера при дебатите по доклада на структурата. По думите му случаят с убийството на Мирослава от Перник е ярко доказателство за това. "Проверката на комисията за действията на полицията е нула. Силна тревога буди фактът, че в опита да се скрие истината се включиха хора от различни нива на управляващите.
ДУМА припомня, че анкетната комисия беше създадена на 1 февруари само от депутати от ГЕРБ и трябваше да проучи факти в периода от 14 февруари до 10 април, свързани с убийството на Мирослава, арестите в Мировяне и Скравена и случая Бесоолу. "Във въздуха останаха да висят тежки съмнения след отвличането и убийството на момичето от Перник. Вие прикрихте тези въпроси", каза лидерът на ДСБ Иван Костов. 18-годишната Мирослава Николова от Перник бе намерена убита на 12 януари 2012 г. след като повече от два месеца тя беше в неизвестност. За престъплението бяха задържани двама души, единият от които, 36-годишният Стойчо Стоев-Чочо, се самоуби. В доклада на комисията се казва единствено, че е налице нарушение на правилата за конвоирането му.
По случая в село Скравена комисията е установила, че инспектор Пламен Николов от РПУ - Благоевград се е държал грубо и е използвал неправомерна физическа сила срещу Петър Иванов. Препоръките по този случай са да се въведе система за наблюдение и контрол на правилата за употреба на физическа сила и спазване на стандарта "абсолютна необходимост". По случая в село Мировяне, при който има дисциплинарни нарушения от страна на полицията срещу семейство Начкови, се препоръчва служителите от групите за специализирани операции да бъдат оборудвани със средства за видео и звукозапис. По случая с Иса Бесоолу се казва, че изнесените в медиите твърдения на бившия директор на ОД на МВР в Стара Загора Тончо Михайлов за оказан политически натиск от сегашното ръководство на МВР във връзка с производство срещу Бесоолу не са основателни.
След като над 2 часа депутатите спориха по доклада, така и не се стигна до гласуването му. Очаква се дебатите да продължат следващата седмица.

Посрещаме есента

автор:Дума

visibility 90

Почина проф. Юлиан Вучков

автор:Дума

visibility 444

Пакетът "Мобилност" няма да се преразглежда

автор:Дума

visibility 458

/ брой: 181

Тол системата може да не тръгне и на 1 март

автор:Дума

visibility 360

/ брой: 181

БДЖ отменя влакове, няма локомотиви

автор:Дума

visibility 545

/ брой: 181

Вносните цигари задължително с дата на производството

автор:Дума

visibility 202

/ брой: 181

Най-старият туроператор фалира, предизвика паника

автор:Дума

visibility 0

Откриха нови доказателства за произхода на човека

автор:Дума

visibility 175

Нов Ньой?

автор:Юри Михалков

visibility 812

/ брой: 181

Връх на невинността

автор:Павлета Давидова

visibility 668

/ брой: 181

Много шум и... нищо

автор:Галина Младенова

visibility 528

/ брой: 181

Новите "Кучета" откриват сезона на Арт театър

автор:Надежда Ушева

visibility 549

/ брой: 181

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ