03 Юли 2020петък20:00 ч.

Ангел Найденов:

Има политически чадър над служители на МВР

/ брой: 244

автор:Юлия Кулинска

visibility 782

Има политически чадър над определени служители от МВР и бягство от отговорност от страна на временната парламентарна комисия за проверка на случаи на полицейско насилие, заяви депутатът от БСП Ангел Найденов вчера при дебатите по доклада на структурата. По думите му случаят с убийството на Мирослава от Перник е ярко доказателство за това. "Проверката на комисията за действията на полицията е нула. Силна тревога буди фактът, че в опита да се скрие истината се включиха хора от различни нива на управляващите.
ДУМА припомня, че анкетната комисия беше създадена на 1 февруари само от депутати от ГЕРБ и трябваше да проучи факти в периода от 14 февруари до 10 април, свързани с убийството на Мирослава, арестите в Мировяне и Скравена и случая Бесоолу. "Във въздуха останаха да висят тежки съмнения след отвличането и убийството на момичето от Перник. Вие прикрихте тези въпроси", каза лидерът на ДСБ Иван Костов. 18-годишната Мирослава Николова от Перник бе намерена убита на 12 януари 2012 г. след като повече от два месеца тя беше в неизвестност. За престъплението бяха задържани двама души, единият от които, 36-годишният Стойчо Стоев-Чочо, се самоуби. В доклада на комисията се казва единствено, че е налице нарушение на правилата за конвоирането му.
По случая в село Скравена комисията е установила, че инспектор Пламен Николов от РПУ - Благоевград се е държал грубо и е използвал неправомерна физическа сила срещу Петър Иванов. Препоръките по този случай са да се въведе система за наблюдение и контрол на правилата за употреба на физическа сила и спазване на стандарта "абсолютна необходимост". По случая в село Мировяне, при който има дисциплинарни нарушения от страна на полицията срещу семейство Начкови, се препоръчва служителите от групите за специализирани операции да бъдат оборудвани със средства за видео и звукозапис. По случая с Иса Бесоолу се казва, че изнесените в медиите твърдения на бившия директор на ОД на МВР в Стара Загора Тончо Михайлов за оказан политически натиск от сегашното ръководство на МВР във връзка с производство срещу Бесоолу не са основателни.
След като над 2 часа депутатите спориха по доклада, така и не се стигна до гласуването му. Очаква се дебатите да продължат следващата седмица.

Курортът "Албена" затвори всички барове и дискотеки

автор:Дума

visibility 301

/ брой: 125

Кратки новини

автор:Дума

visibility 181

/ брой: 125

В мрежата на електронните игри

автор:Альона Нейкова

visibility 459

/ брой: 125

Наричахме го Болшевик

автор:Кирил Момчилов

visibility 436

/ брой: 125

Датата

автор:Дума

visibility 209

/ брой: 125

Гръцкият геноцид над българите, 1913-та

автор:Христо Георгиев

visibility 1040

/ брой: 124

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ