14 Ноември 2019четвъртък13:29 ч.

Ангел Найденов:

Има политически чадър над служители на МВР

/ брой: 244

автор:Юлия Кулинска

visibility 656

Има политически чадър над определени служители от МВР и бягство от отговорност от страна на временната парламентарна комисия за проверка на случаи на полицейско насилие, заяви депутатът от БСП Ангел Найденов вчера при дебатите по доклада на структурата. По думите му случаят с убийството на Мирослава от Перник е ярко доказателство за това. "Проверката на комисията за действията на полицията е нула. Силна тревога буди фактът, че в опита да се скрие истината се включиха хора от различни нива на управляващите.
ДУМА припомня, че анкетната комисия беше създадена на 1 февруари само от депутати от ГЕРБ и трябваше да проучи факти в периода от 14 февруари до 10 април, свързани с убийството на Мирослава, арестите в Мировяне и Скравена и случая Бесоолу. "Във въздуха останаха да висят тежки съмнения след отвличането и убийството на момичето от Перник. Вие прикрихте тези въпроси", каза лидерът на ДСБ Иван Костов. 18-годишната Мирослава Николова от Перник бе намерена убита на 12 януари 2012 г. след като повече от два месеца тя беше в неизвестност. За престъплението бяха задържани двама души, единият от които, 36-годишният Стойчо Стоев-Чочо, се самоуби. В доклада на комисията се казва единствено, че е налице нарушение на правилата за конвоирането му.
По случая в село Скравена комисията е установила, че инспектор Пламен Николов от РПУ - Благоевград се е държал грубо и е използвал неправомерна физическа сила срещу Петър Иванов. Препоръките по този случай са да се въведе система за наблюдение и контрол на правилата за употреба на физическа сила и спазване на стандарта "абсолютна необходимост". По случая в село Мировяне, при който има дисциплинарни нарушения от страна на полицията срещу семейство Начкови, се препоръчва служителите от групите за специализирани операции да бъдат оборудвани със средства за видео и звукозапис. По случая с Иса Бесоолу се казва, че изнесените в медиите твърдения на бившия директор на ОД на МВР в Стара Загора Тончо Михайлов за оказан политически натиск от сегашното ръководство на МВР във връзка с производство срещу Бесоолу не са основателни.
След като над 2 часа депутатите спориха по доклада, така и не се стигна до гласуването му. Очаква се дебатите да продължат следващата седмица.

Спор във ВСС за мотивите на Радев

автор:Дума

visibility 154

Очакват тол системата отново да се забави

автор:Дума

visibility 166

/ брой: 219

Инфлацията отново тръгна нагоре

автор:Дума

visibility 176

/ брой: 219

Бул. "Витоша" сред най-скъпите търговски улици

автор:Дума

visibility 116

/ брой: 219

Фирма печели 27 млн. лв "златна локва" на границата

автор:Дума

visibility 104

/ брой: 219

Тръмп и Ердоган с плах опит да затоплят отношенията

автор:Дума

visibility 102

Тръмп изкушава Ердоган с оферта за $100 милиарда

автор:Дума

visibility 207

/ брой: 219

"Мини Шенген" скара Тирана и Прищина

автор:Дума

visibility 139

/ брой: 219

Увеличават се молбите за убежище в Белгия

автор:Дума

visibility 124

/ брой: 219

Съпротивата през очите на един "партиен еретик"

автор:Христо Георгиев

visibility 401

/ брой: 219

Денят на демокрацията

автор:Лозан Такев

visibility 197

/ брой: 219

30 години преход - 30 години скандали

автор:Евгени Гаврилов

visibility 208

/ брой: 219

Датата

автор:Дума

visibility 99

/ брой: 219

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ