10 Юли 2020петък07:37 ч.

И Радомир е заплашен от водна криза

/ брой: 28

автор:Дума

visibility 390

И община Радомир е заплашена от водна криза. Кметът Пламен Алексиев е изпратил писма до министрите на регионалното развитие и благоустройството и на околната среда и водите, до областния управител и до управителя на "ВиК" ООД в Перник, с което ги алармира за предаварийна ситуация с един от основните водоизточници, снабдяващи с питейна вода населените места в района. В писмата се посочва, че в последните 15 дни се наблюдава тревожна тенденция на постоянно изключване на помпите в помпена станция "Опалово". От водоизточник се снабдява "Ниска зона" на град Радомир, в това число квартал "Върба", както и селата Борнарево и Николаево. 

Загубите са над 40%. През последните 6 месеца по същия водопровод са отстранени 50 аварии. Според експерти съществува реален риск за цялата водоснабдителна система на града. Нужен е спешен ремонт на довеждащия водопровод от помпена станция "Опалово" до град Радомир, за да се редуцират загубите на вода.

С писмо от управителя на "ВиК" ООД в Перник на 4 февруари 2020 г. кметът Алексиев е информиран за намален дебит на водоподаване за "Ниска зона". Препоръчва се въвеждане на режим на водата на части от кв. "Върба". Със същото писмо общината е информирана и за тежкото състояние на водопроводната мрежа в селата Жедна, Негованци и Касилаг. Община Радомир разполага с изготвен инвестиционен проект за реконструкция на вътрешната водопроводна мрежа на селата Извор, Друган и Негованци. Цялата техническа документация е съгласувана с всички институции и разполага с издадени разрешения за строеж. От Радомир очакват бързата реакция от централната власт, тъй като проблемът с водоснабдителната система е сериозен и изисква спешни мерки. 

Хиляди блокираха Орлов мост

автор:Дума

visibility 457

Посегнаха на президента

автор:Дума

visibility 45

/ брой: 130

Арести за двама президентски приближени

автор:Дума

visibility 42

/ брой: 130

ЕП окончателно прие пакета "Мобилност"

автор:Дума

visibility 49

/ брой: 130

Търговията на дребно с рекорден спад през май

автор:Дума

visibility 56

/ брой: 130

Зърнената реколта най-слаба от десетилетия

автор:Дума

visibility 59

/ брой: 130

Кървави сблъсъци в сръбската столица

автор:Дума

visibility 60

/ брой: 130

Лавров: САЩ са заплаха стратегическата стабилност

автор:Дума

visibility 67

/ брой: 130

"Света София" става джамия, реши Анкара

автор:Дума

visibility 69

/ брой: 130

Гърция се готви отново да затегне мерките

автор:Дума

visibility 197

Don't touch Our Gladstone!*

автор:Велислава Дърева

visibility 181

/ брой: 130

Ще бъде ли реабилитиран Оруел?

автор:Мирослав Попов

visibility 144

/ брой: 130

Датата

автор:Дума

visibility 118

/ брой: 130

В ход е откровен прокурорски преврат

автор:Дума

visibility 741

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ