02 Декември 2021четвъртък03:58 ч.

И Радомир е заплашен от водна криза

/ брой: 28

автор:Дума

visibility 538

И община Радомир е заплашена от водна криза. Кметът Пламен Алексиев е изпратил писма до министрите на регионалното развитие и благоустройството и на околната среда и водите, до областния управител и до управителя на "ВиК" ООД в Перник, с което ги алармира за предаварийна ситуация с един от основните водоизточници, снабдяващи с питейна вода населените места в района. В писмата се посочва, че в последните 15 дни се наблюдава тревожна тенденция на постоянно изключване на помпите в помпена станция "Опалово". От водоизточник се снабдява "Ниска зона" на град Радомир, в това число квартал "Върба", както и селата Борнарево и Николаево. 

Загубите са над 40%. През последните 6 месеца по същия водопровод са отстранени 50 аварии. Според експерти съществува реален риск за цялата водоснабдителна система на града. Нужен е спешен ремонт на довеждащия водопровод от помпена станция "Опалово" до град Радомир, за да се редуцират загубите на вода.

С писмо от управителя на "ВиК" ООД в Перник на 4 февруари 2020 г. кметът Алексиев е информиран за намален дебит на водоподаване за "Ниска зона". Препоръчва се въвеждане на режим на водата на части от кв. "Върба". Със същото писмо общината е информирана и за тежкото състояние на водопроводната мрежа в селата Жедна, Негованци и Касилаг. Община Радомир разполага с изготвен инвестиционен проект за реконструкция на вътрешната водопроводна мрежа на селата Извор, Друган и Негованци. Цялата техническа документация е съгласувана с всички институции и разполага с издадени разрешения за строеж. От Радомир очакват бързата реакция от централната власт, тъй като проблемът с водоснабдителната система е сериозен и изисква спешни мерки. 

Грейна коледната елха в София

автор:Дума

visibility 179

МС реши: 710 лeва минимална заплата

автор:Дума

visibility 212

/ брой: 232

Медици напускат болницата в Кубрат

автор:Дума

visibility 206

/ брой: 232

Държавата може да изхарчи ударно 8 млрд. лв. за месец

автор:Дума

visibility 196

/ брой: 232

Газът поскъпва с 10% през декември

автор:Дума

visibility 166

/ брой: 232

България внася жалба в Съда на ЕС срещу пакета "Мобилност"

автор:Дума

visibility 194

/ брой: 232

Печалбата на банките с 50% ръст

автор:Дума

visibility 169

/ брой: 232

Скопие: Ветото на София ще падне скоро

автор:Дума

visibility 197

/ брой: 232

Кремъл: Украйна изпрати 125 хиляди войници в Донбас

автор:Дума

visibility 209

/ брой: 232

"Политика": Сърбия има най-изгодната цена за руски газ

автор:Дума

visibility 225

/ брой: 232

Папуа търси независимост от Индонезия

автор:Дума

visibility 502

/ брой: 232

Скок и шок

автор:Нора Стоичкова

visibility 215

/ брой: 232

Битката за Москва

/ брой: 232

Рано е за отпускане на мерките

автор:Аида Паникян

visibility 211

/ брой: 232

От пролетта петролът и газът може да поевтинеят

visibility 214

/ брой: 232

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ