01 Март 2021понеделник18:20 ч.

ново:

Честита Баба Марта! Честита Баба Марта!

Палитра

Хумор и ирония намигат от картините на Добрин Атанасов

/ брой: 49

автор:Дума

visibility 750

Столичната галерия "Етюд" представя изложбата "Алтер его" на художника Добрин Атанасов. Тя показва поредица от принтове на дигитално обработени рисунки. Очевидна в тях е инспирацията от изкуството на графитите, с разпознаваемата си естетика и знаковост. Правят впечатление силно стилизираните изображения в интензивни цветове, с характерна иконография. Изчистените до знак образи се преплитат с геометризирани декоративни елементи, съчетани в контрастни, дори понякога дисхармонични, цветови решения. В сюжетен план работите са заредени с хумор и ирония, нерядко изградени на базата на алогични съпоставки. 

Авторът често преповтaря едни и същи сюжети в различни цветови вариации. Колажира вече ползвани елементи. Директно представя фрагменти и мотиви от творбите си като отделни произведения. Заглавието отразява нехарактерната за художника творческа посока, развивана извън основните му занимания в областта на концептуалното изкуство. Представеният цикъл очертава съвършено различно визуално направление, далеч от традиционните измерения на творческите му реализации. 

Изложбата продължава до 16 март в салона на ул. "Цанко Церковски" 34 (площад "Журналист").

Тегленето на пари от банкомат поскъпна

автор:Дума

visibility 1002

/ брой: 41

Нови стикери за електроуредите от днес

автор:Дума

visibility 421

/ брой: 41

Очакват поскъпване на стоки и услуги

автор:Дума

visibility 395

/ брой: 41

Туроператори на протест, провозвачи плашат с блокада

автор:Дума

visibility 281

/ брой: 41

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ