20 Октомври 2019неделя21:51 ч.

Хак да ни е!

/ брой: 161

автор:Ростислава Иванова

visibility 619

Една тиха "Калинка" в правителството на мястото на Валери Симеонов се спотайва от 9 месеца. За вицепремиерката по икономическите и демографските въпроси Марияна Николова не се чува нищо и няма скандали, защото усърдно избягва медиите. Официалните новини за нея са толкова скучни и безсъдържателни, че не намират място в медиите. Работата на тихата дама се свежда до присъствие на правителствени заседания, маловажни мероприятия с нейно участие и най-вече до неоправдани задгранични командировки - 10 за деветте месеца.

И тъкмо изпадна в комфортна медийна забрава, мълчаливата Марияна се сдоби с втори пост, оглавявайки и Съвета по киберсигурност. Избрал я лично премиерът Борисов. Оценил я Вождът като най-компетентния кадър в държавата, който да ни брани от кибератаки. И това на фона на поредното тежко сътресение в държавата - хакерската атака срещу НАП, изтипосала в мрежата личните данни на почти всички българи. На фона на пълната некомпетентност и посредственост на Борисовото управление, довели не само до хакването на НАП, но и до срива на Търговския регистър, застрахователната криза и т.н.

"Как да не разбирам от компютри?", възмути се на журналистически въпрос някогашното протеже на Симеонов, което вече се еманципира от него. И разгеле, взе, че проговори, та да й лъсне капацитетът. От глупост ли от що, Мариянчето гордо изтъкна завидната си техническа грамотност, получена чрез курсови обучения, включително и квалификацията ITcard. От Гугъл обаче се светнахме, че универсалният сертификат ITcard е за получаване на базова компютърна грамотност - демек за работа с елементарни текстови програми и ровичкане за онлайн информация. Грамотност, която притежава всяко 5-годишно дете. Но очевидно според Борисов тя е достатъчна, за да измъдри Мариянка заложената по закон държавна Стратегия по киберсигурност.

Хак да ни е "Калинката", дето ни пази от хакери!

Синове на кметове се облажили с евтина земя

автор:Дума

visibility 55

/ брой: 201

Глоба до 15 хил. лв. грози Борисов за незаконна агитация

автор:Дума

visibility 43

/ брой: 201

Детският дом във Видин става комплексен център

автор:Аида Паникян

visibility 32

/ брой: 201

Гурбетчиите пращат по 3,4 млн. евро на ден

автор:Дума

visibility 34

/ брой: 201

Половин тон заразена риба стигна до потребителите

автор:Дума

visibility 39

/ брой: 201

Светът прахосва храна за 400 млрд. долара

автор:Дума

visibility 30

/ брой: 201

Нарушава се примирието между Анкара и кюрдите

автор:Дума

visibility 45

/ брой: 201

Джонсън поиска отлагане на Брекзит, но с уловка

автор:Дума

visibility 36

/ брой: 201

Северна Македония върви към избори

автор:Дума

visibility 35

/ брой: 201

В Хонконг прилагат Майдана от Киев

автор:Дума

visibility 33

/ брой: 201

"Зиги-Заги, Ой-Ой-Ой, Адолф Хитлер наш герой!"

автор:Велислава Дърева

visibility 52

/ брой: 201

И ядно тупаме с краче

автор:Константин Иванов

visibility 36

/ брой: 201

Николай Радев: "Златният дъжд" от пари към Пловдив е мит

автор:Павлета Давидова

visibility 35

/ брой: 201

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ