26 Октомври 2024събота06:40 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Гулаш по ловджийски събра журналисти в Хърватска

/ брой: 261

Десетото европейско първенство за журналисти за готвене на гулаш по ловджийски се проведе преди дни в курортното градче Ораховица, Република Хърватска. С отбори бяха представени Словения, Босна и Херцеговина, Сърбия, Словакия, Унгария, Италия и домакините. Екипът на ДУМА от България получи т.нар. уайлд карт, или покана от организаторите също да вземе участие в първенството.
В надпреварата се включиха общо 32 екипа. Универсални рецепти за приготвянето на ястието нямаше и всеки по свой начин се опита да импровизира вкуса на гулаша - типично средноевропейско ястие, не особено познато и приготвяно по нашите ширини. Всеки екип получи по 1 кг месо от диво прасе и кромид лук. Останалото - подправки, зеленчуци и, разбира се, майсторлъкът се осигуряваше от самите участници. Те имаха на разположение точно два часа и половина, за да се справят със задачата.
Специално 5-членно жури следеше за вкусовите качества на приготвяната храна и даваше своето компетентно мнение за всеки от гулашите. Експертната комисия, ръководена от организатора на състезанието - журналиста от Хърватската радио и телевизия (ХРТ) Владимир Юрич, определи за победител екипа на Радио и телевизията на Република Сръбска, Босна и Херцеговина. На II място се класираха кулинарите от "Добро утро, Хърватска" на ХРТ. Екипът на ДУМА зае почетната 15-а позиция.
 

262 000 специалисти не стигат на безнеса

автор:Дума

visibility 426

/ брой: 204

Млякото поскъпва с 400% от фермата до магазина

автор:Дума

visibility 443

/ брой: 204

Русия ратифицира пакта с КНДР

автор:Дума

visibility 409

/ брой: 204

Турция атакува Сирия и Ирак след атентата

автор:Дума

visibility 524

/ брой: 204

Над 1/4 от американците се опасяват от война

автор:Дума

visibility 470

/ брой: 204

Средната заплата в Германия достигна 3444 евро

автор:Дума

visibility 421

/ брой: 204

Различните избори

автор:Александър Симов

visibility 473

/ брой: 204

Да върнем заедно държавата на хората

автор:Дума

visibility 496

/ брой: 204

100 решения за България

автор:Дума

visibility 454

/ брой: 204

Ще се боря срещу социалната изолация и неравенствата

автор:Дума

visibility 524

/ брой: 204

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ