Национална кухня
Готвач описа 120 рецепти от Северозапада
/ брой: 137
Нов пълен кулинарен сборник с над 120 автентични рецепти от Северозападна България излезе от печат. "Гозбите у Северозапада" събира ястия от Видинско, Монтанско и Врачанско. Освен познатите на всички от региона лютика, гньетени чушки, спържа, събрани от Иван Сашов Савов, открехва вратите и на не толкова известни гозби като торлашките бел муж, зелена ютеница, косачко кисело, както и керкеле и подробица от района на Златията, откъдето е и Иван. Той е готвач, завършил Кулинарната академия в Банкок, лауреат на много национални и международни кулинарни конкурси, работил в САЩ, Испания, Исландия и Германия.
Авторка на корицата е Елена Делева, която съчетава в чипровската канатица кадри от Врачанския Балкан, Баба Вида и Белоградчишките скали. Паралелно излиза и английска версия на сборника. Книгата е издадена след успешна кампания за набиране на средства в kickstarter, като всички приходи от нея отиват за инициатива, свързана с НЧ "Живот" в с. Мокреш.