19 Май 2024неделя14:22 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Лов и риболов:

Горска трапеза

/ брой: 74

автор:Дума

visibility 45

Рецепти на леля Ваня Токаджиева

Капама от яребици

Изчистваме, измиваме и нарязваме три яребици. Слагаме ги да се задушават бавно едновременно с половин кг лук, нарязан на филийки, три глави чесън, две лъжици салца, два дафинови листа, червен пипер, сол, пет лъжици мазнина и магданоз. Наливаме една чаша гореща вода и половин чаша вино. Задушаваме ястието, докато сосът стане почти като масло.

Шаран във сос

Вземаме изчистен и нарязан на колелца 1 кг шаран, 5 лъжици масло, 2 лъжици брашно, 1 глава лук, половин корен целина, 1 корен магданоз, 1 дафинов лист, сол и 10 бадемчета. Овалваме осолената риба в брашно и пържим в маслото. Изпържената риба заливаме със сос, приготвен по следния начин: в останалото от пърженето масло изпържваме лука, прибавяме малко брашно, нарязаните моркови, целината и магданозения корен, супените подправки, заливаме с малко вода и оставяме соса да поври 20 минути. Прецеждаме го, след това прибавяме нарязаните бадемчета и 1 лъжица оцет. Оставяме соса да поври още 10 минути и заливаме рибата.

"Булгаргаз" съди "Газпром" за 400 млн. евро

автор:Дума

visibility 1335

/ брой: 91

КЕВР: Евтиното парно ще доведе до по-скъп ток

автор:Дума

visibility 1282

/ брой: 91

Изпитът за ловци поскъпва

автор:Дума

visibility 1311

/ брой: 91

Състоянието на Фицо остава "много тежко"

автор:Дума

visibility 1430

/ брой: 91

Нидерландия ще има дясно правителство

автор:Дума

visibility 1341

/ брой: 91

Скъсаха Преспанския договор в Атина

автор:Дума

visibility 1447

/ брой: 91

Извънредно положение в Нова Каледония

автор:Дума

visibility 1276

/ брой: 91

5 куршума

автор:Таня Глухчева

visibility 1533

/ брой: 91

Стъкмистика

автор:Мая Йовановска

visibility 1508

/ брой: 91

За достойна България в мирна Европа!

автор:Дума

visibility 1462

/ брой: 91

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ