18 Юли 2025петък09:48 ч.

Горска трапеза

/ брой: 136

visibility 1755



Рецепти на леля Ваня Токаджиева

Риба с гъби
В 50 г прясно масло и малко вода се задушават 50 г ситно нарязан лук и 200 г нарязани на ивички гъби. Към тях се прибавят 200 мл сухо бяло вино, 600 г нарязана на парчета риба, сол на вкус и 10-12 зърна смлян чер пипер. Вари се в похлупен съд на умерен огън. След 20 минути се прибавя размито в малко хладка вода 15 г брашно. Разбърква се и варенето продължава още 5 минути. Готовото ястие се поръсва с половин връзка ситно нарязан магданоз.

Жабешки бутчета
Почистени 20 броя жабешки бутчета се натриват с 40 мл сок от лимон. След 1 час се посоляват, овалят се в 40 г брашно и се пържат от двете страни по 2-3 минути в 100 мл сгорещена растителна мазнина. Поставят се в чиния, поръсват се със ситно нарязан магданоз и лимонов сок и се заливат с мазнината, в която са пържени. 
 

Средствата по ПВУ за саниране са спасени

автор:Дума

visibility 2487

/ брой: 130

Словакия пак блокира санкции срещу Русия

автор:Дума

visibility 2463

/ брой: 130

Джорджеску остава под съдебен контрол

автор:Дума

visibility 2308

/ брой: 130

Париж отменя два официални празника

автор:Дума

visibility 2426

/ брой: 130

Пекин стопля отношенията с Брюксел

автор:Дума

visibility 2271

/ брой: 130

Възможности

автор:Александър Симов

visibility 2551

/ брой: 130

Ах, леглото

автор:Аида Паникян

visibility 2362

/ брой: 130

Пълен батак при хранилището за ядрени отпадъци

visibility 2230

/ брой: 130

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ