04 Юли 2020събота05:17 ч.

Големите компании подкрепят закона за отпадъците

/ брой: 142

автор:Дума

visibility 308

Компаниите VIVACOM, CEZ България, Национална компания "Железопътна инфраструктура", Alcatel-Lucent, Е.ON България, Национална електрическа компания ЕАД, Електроенергиен системен оператор ЕАД са изпратили отворено писмо в подкрепа на законодателните мерки в областта на управлението на отпадъците. То е адресирано до премиера Бойко Борисов, вицепремиерите Цветан Цветанов и Симеон Дянков, министъра на икономиката Трайчо Трайков, екоминистъра Нона Караджова и Мартин Димитров, председател на парламентарната Комисия по икономическата политика, енергетика и туризъм.
В писмото се казва, че предприетите законодателни мерки защитават инфраструктурата на тези компании от посегателства и по този начин защитават спокойствието и сигурността на българските граждани.
Законодателните инициативи на парламента и действията на държавната администрация за въвеждане на ясни и коректни правила, които съществено ограничават възможността крадени инфраструктурни елементи да бъдат продавани в лицензирани за целта пунктове, ни дават възможност да се стремим към постигането на европейски стандарти при осигуряване на предоставяните от нас услуги, се казва в писмото.
Компаниите припомнят, че само за миналата година клиентите им са били ощетени с над 15 млн. лв. в резултат на кражби на съоръжения от мрежите, като общият брой на оставените без услуга български граждани е достигнал един милион. Средствата, които ежедневно влагаме за покриване на щетите, нанесени при кражби и посегателства, иначе биха се използвали за подобряване на качеството и обхвата на услугите, които нашите компании предоставят, се казва още в писмото. 

Курортът "Албена" затвори всички барове и дискотеки

автор:Дума

visibility 326

/ брой: 125

Кратки новини

автор:Дума

visibility 187

/ брой: 125

В мрежата на електронните игри

автор:Альона Нейкова

visibility 477

/ брой: 125

Наричахме го Болшевик

автор:Кирил Момчилов

visibility 474

/ брой: 125

Датата

автор:Дума

visibility 211

/ брой: 125

Гръцкият геноцид над българите, 1913-та

автор:Христо Георгиев

visibility 1071

/ брой: 124

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ