01 Юни 2020понеделник16:14 ч.

Гилотина с еврото

/ брой: 23

автор:Валентин Георгиев

visibility 719

"Ще седим минимум 5 години, че и повече, в чакалнята за еврото. Тогава не се знае кой ще е премиер. Той ще има два избора: обезценяване на лева или намаляване на заплатите." Това са думи не на кой да е, а на финансиста Владимир Каролев, всеизвестен с неолибералните си възгледи и патологичната подкрепа за всякакви рестрикции и мерки за затягане на коланите. Прави му чест, че каза в прав текст това, от което всички българи се опасяват заради експеримента, предприет от властта, за форсирано влизане в еврозоната. Изплю камъчето, разбира се, не от някаква загриженост за хората, а защото не е сред тези, които вземат решенията. А последните, изглежда, разчитат на апатията, за да прокарват с лъжи и нелепи обяснения престъпната си политика. 

Поне две неистини изрече Владислав Горанов, след като се вдигна шум за поправките в Закона за БНБ, внесени от Менда Стоянова, с които на практика се отказваме от валутния борд. Ще се оттеглим от механизма ERM ІІ (чакалнята на еврозоната - б.а.), ако не се договорим да влезем с настоящия курс на лева спрямо еврото, твърди той. Нима? Наистина ли не е наясно, че няма механизъм за ход назад? Влезем ли веднъж, няма мърдане. А приказките за някакви "гаранции", че ще влезем със сегашния курс, не греят никого. Защото дори да се постигне подобна политическа договорка, не се гарантира по-важното - че ще успеем да го запазим. Това е чист отказ от суверенитет, който ще се стовари с цялата си тежест на гърба на всички ни още през първите месеци. А българите вече си теглят еврата от банките, което влече риск за финансовата ни система още сега!

Толкова ли са глупави чехи, поляци или унгарци, които и до ден днешен не са се залетели към бездната, въпреки че икономиките им са далеч по-стабилни от нашата? Да не говорим за по-старите държави членки на ЕС като Дания, Швеция или напусналата Великобритания, които не искат и да чуят за еврото. Но явно интересите на управляващата ни мафия и т.нар. политически елит се разминават с тези на народа. Какво още трябва да се случи, за да свърши търпението?

300 хиляди фирми може да купуват по-скъп ток

автор:Дума

visibility 415

/ брой: 101

Държавата ще разширява тол системата

автор:Дума

visibility 214

/ брой: 101

Малки хотелиери искат оставката на Ангелкова

автор:Дума

visibility 238

/ брой: 101

Бюджетът е с излишък от 1,3 млрд. лв.

автор:Дума

visibility 202

/ брой: 101

Екипажът на "Дракон" влезе в МКС

автор:Дума

visibility 250

Полицай българин е ранен в САЩ

автор:Дума

visibility 358

Безредици и хаос заляха САЩ след смъртта на афроамериканец

автор:Дума

visibility 265

/ брой: 101

Русия разобличи обвинения на Вашингтон

автор:Дума

visibility 300

/ брой: 101

Докога ще спекулират с търпението ни?

автор:Олга Маркова

visibility 460

/ брой: 101

О.з. ген. Кольо Милев: Не са ли твърде много силите ни за НАТО?

автор:Дума

visibility 503

/ брой: 101

Македонизъм

автор:Велиана Христова

visibility 377

/ брой: 101

Датата

автор:Дума

visibility 153

/ брой: 101

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ