25 Май 2020понеделник15:08 ч.

Гаспада министри, кагда най-после България ще се оправится?!

/ брой: 144

visibility 404

Димитър Бежански

Не знам разказвал ли съм ви историята за моя приятел Пешо и неговата рускиня. Историята е следната.
Като всеки българин и Пешо известно време се прави на бизнесмен. Ходи в Русия да осъществява бартерни сделки на принципа "Аз на тебе лютеница, ти на мене спички". Сделките обаче нещо се разсъхнаха, Пешо не можа да изнесе лютеница, следователно не можа да внесе спички, но вместо спички си внесе рускиня. Рускинята - хубава, както само една рускиня може да бъде хубава, ако рече! А Пешо - тарикатче от махалата. Лъгал я там, че е милионер, че има флотилии, консервни комбинати и футболни отбори, че почти половин София е негова, да не говорим за веригата ресторанти в Пловдив и за хотелите на Слънчев бряг. И хубавата рускиня клъвнала, влюбила се в него най-искрено и най-безпаметно. Води я обаче Пешо в Суходол и тя - що да види - къщурка пред срутване и гараж с търговска площ пет квадрата.
- Пеша, що случилас? - пита младоженката и мига с дългите си сибирски мигли. - Ти сказал що милианер! Що случилас, Пеша?!
- Що случилас, що случилас! - тросва й се Пешо. - Фалирах, те това се случилас! Прецакаха ме ония там, вашите олигарси!
След което вече по-спокойно й обяснява, че работите пак ще се оправят, пак ще има милиони, кораби и чер хайвер с шампанско ще има, обаче засега тя ще трябва да продава известно време бира и безалкохолни напитки в гаражчето.
Такааа... Започва, значи, красивата рускинка да продава бира. Тя продава бира, а ние с Пешо, с Кирето и с Драган бием бира и мислим откъде може да изскочи някакъв бизнес. Дали да не внесем противогази от Казахстан и да ги изнесем в Македония, или да резнем далекопровода между Карнобат и Каспичан. Умуваме ние, а рускинката току идва и пита:
- Пеша, я устала! Изморилас! Кагда най-после будем багати?
- Дагадина! - отвръща Пешо.
После отпива от бирата и строго допълва:
- Айде сега бегай, че ни пречиш на бизнеса!
Ама разбира ли ти рускиня от дума! На другия ден пак:
- Пеша, кагда будем багати?
- Дагадина! И стига си ме питала! Казах ти - дагадина!
Пешо се ядосва, а ние с Кирето и с Драган му викаме:
- Абе, Пешо! Що не я пратиш твоята рускиня в правителството? Да пита и там: "Гаспада министри, кагда най-после България ще се оправится?" Ако и те й отговорят като тебе - "Дагадина!", работата е ясна!
И се смеем. А то, ако се замислиш - хич не е смешно...

Като светлина ще потъна...

автор:Елена Алекова

visibility 497

/ брой: 96

Не погубвайте българския език!

автор:Любомир Калев

visibility 924

/ брой: 96

Датата

автор:Дума

visibility 317

/ брой: 96

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ