16 Януари 2022неделя12:35 ч.

ново:

Отнет е достъпът до класифицирана информация на Цацаров *** Министър Гьоков: Над 75 000 души ще запазят работата си по мярката 60/40 през януари и февруари *** Управляващите поискаха оставката на Иван Гешев с декларация в парламента *** Австралийското правителство отправи искане за арест на Джокович Отнет е достъпът до класифицирана информация на Цацаров *** Министър Гьоков: Над 75 000 души ще запазят работата си по мярката 60/40 през януари и февруари *** Управляващите поискаха оставката на Иван Гешев с декларация в парламента *** Австралийското правителство отправи искане за арест на Джокович

Фирмите ще имат 72 часа преди НАП да блокира касовите апарати

/ брой: 34

автор:Дума

visibility 197

В случай на възникнал технически проблем търговците ще разполагат с със 72 часа, за да оправят фискалното си устройство. В момента срокът е 1 ден, съобщиха от Националната агенция за приходите след среща на представители на данъчната администрация и Сдружение за модерна търговия, в което членуват част от големите търговски вериги. 

Според договореното с бизнеса ще се изготви и създаде авариен режим за работа на апаратите. С него, дори при загубена връзка вследствие от природни бедствия и извънредни ситуации, на търговците ще им бъде позволено да продължат да работят, като касовите апарати не се блокират дори след загубване на връзката. По този начин със заповед дистанционно на фискалните устройства може да бъде позволено да продължат работа. Тези промени предстои да бъдат включени в Наредба Н-18, които да намалят рисковете пред всички търговци, използващи фискални системи в ситуация на технически трудности.

Чужда сметка

автор:Аида Паникян

visibility 473

/ брой: 9

Проф. Греди Асса: Изкуството дава доброта и смисъл

автор:Дума

visibility 551

/ брой: 9

Шипченските камбани

автор:Димитър Копривленски

visibility 558

/ брой: 9

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ