08 Април 2020сряда16:14 ч.

ново:

#ОСТАНЕТЕ СИ ВКЪЩИ #ОТГОВОРНИ ЗАЕДНО #ОСТАНЕТЕ СИ ВКЪЩИ #ОТГОВОРНИ ЗАЕДНО

Фирмите, които отпускат стипендии, ще ползват данъчни облекчения

/ брой: 154

автор:Юлия Кулинска

visibility 224

Компаниите, които отпускат стипендии на ученици или студенти, ще ползват данъчни облекчения, реши парламентът вчера, като прие на първо четене промени в Закона за корпоративното подоходно облагане. Условията са към момента на предоставянето на стипендията ученикът или студентът да са в последните два курса на редовно обучение и да не са навършили 25-годишна възраст, както и професията им да има приложение в съответното предприятие. Стипендиите трябва да се отпускат за не по-малко от 12 и не повече от 24 последователни месеца, решиха депутатите. С прилагането на закона облагаемата печалба на фирмите ще се намалява с размера на изплатените суми за стипендии. В същото време се предвижда компанията да поема ангажимент за осигуряване на работно място след завършването на учениците или студентите за срок, не по-кратък от периода на предоставяне на стипендията. Ако дружеството не стори това, в следващата година ще трябва да увеличи счетоводния си финансов резултат при определяне на данъка си с размера на предоставената стипендия. Предвижда се законът да влезе в сила от 1 януари 2014 година.
Финансовият ефект от прилагането на тази мярка за стимулиране на младежката заетост на този етап е трудно предвидим, но едва ли на първо време би надхвърлил един милион лева годишно, е записано още в мотивите. Намираме законопроекта за важен, поясни Корнелия Нинова от Коалиция за България. По думите й той ще даде възможност на младите хора да започнат работа, но и ще обвърже образованието с нуждите на бизнеса. Нинова успокои, че с мярката няма да се намалява плоският данък. Намалява се данъчната основа, върху която се начисляват тези 10%, допълни тя в отговор на реплика на Магдалена Ташева от "Атака". От 74 гласували депутати "за" закона бяха 70, 3 бяха против, а един се въздържа.
 

Борис Джонсън е в добро състояние

автор:Дума

visibility 259

В Европа ще смекчават мерките срещу заразата

автор:Дума

visibility 261

/ брой: 67

Тръмп подписа указ за усвояването на Луната

автор:Дума

visibility 233

/ брой: 67

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ