26 Март 2019вторник14:50 ч.

Фризьори ще покажат как според тях е изглеждала прическата на дамите през вековете

Фестивал на красотата и прическата отново ще превземе Пловдив

/ брой: 51

автор:Дума

visibility 397

ХХVIII италиански фестивал на красотата и прическата от 29 до 31 март ще завладее Палата 2 на Международен панаир в Пловдив. В рамките на събитието ще се проведе Националното съревнование за фризьори. Творческа възстановка на носените от пловдивските дами прически през хилядолетията ще извършат най-добрите български стилисти. Надпреварата традиционно е сред неизменните акценти в програмата, съобщиха организаторите от "Christian Of Roma". Ученици от професионалните гимназии и от центровете за професионално обучение, както и майстори фризьори ще се впуснат в националното съревнование.

Темата "Пловдивчанката през вековете" от категорията за дневни прически "Фантазия" е сред най-предпочитаните от участниците. Стартът й е в съботния следобед на 30 март. Участниците може да развихрят креативността си, избирайки да творят в една от петте предложени в регламента епохи. За 30 минути трябва да бъде представен достоверен и същевременно естетически завършен образ на жената от съответния период, независимо от етноса й.

"Ние сме всички цветове" е втората тема от категорията за дневни прически и съвпада с мотото на инициативата "Пловдив Европейска столица на културата 2019". Участниците в нея ще творят също в следобедните часове на 30 март.

Конкурсът за абитуриентски прически е сутринта на 30 март, събота. Мъжкото подстригване е предния ден. На 31 март е националното съревнование за гримьори.

Ново мащабно прекъсване на тока във Венецуела

автор:Дума

visibility 291

Искат да направят "Св. София" джамия

автор:Дума

visibility 220

/ брой: 58

Докато не настъпи вечен мир на Земята

автор:Константин Иванов

visibility 212

/ брой: 58

Организиран хаос в поземлената реформа

автор:Дума

visibility 310

/ брой: 58

Столица на културата ли? Такъв кич няма и в Африка

автор:Дума

visibility 212

/ брой: 58