07 Март 2021неделя14:44 ч.

Евала на БТВ, ашколсун на КАТ

/ брой: 184

автор:Владимир Николов

visibility 1709

Евала на БТВ-то, че си позволи да излъчи репортаж, който няма да вдигне рейтинга на Цецо Рейтинга. Защото иначе сутрин като не видим ученика на Бойко да обяснява за поредната колосална акция, която ще громи престъпниците, почвам да си мисля, че не съм в България... Или поне, че не гледам български тв канал. Но думата ми не е за престъпниците, които или са се изпокрили яко, или са всичките прибрани в ареста, докато не се намери съдия да ги пусне и да провали поредния пропаганден балон на вътрешния министър.
Вчера сутринта БТВ излъчи нелицеприятен за вицепремиера репортаж от едно поредно, но не и последно недомислие. За което обаче той нито ще посмее да се бие в гърдите, нито поне да си посипе главата с пясък и да признае, че е сбъркал.
Камерата на БТВ показа ранобудни, а най-често съвсем недоспали столичани, които правят списъци пред софийския КАТ, за да си получат новите шофьорски книжки. Дали ще си ги получат, това и Бойко Борисов не може да каже, а уж е истината от последна инстанция в нашата държава. Но е много логично човек да си направи сметката, че щом се получават огромни опашки пред районните полицейски служби при подмяната на новите лични документи, тези тълпи ще са деветкратно повече пред единственото място в столицата, което предава на шофьорите вече готовите им книжки и талони. Стига обаче този, който раздава мъдрите указания, да не мисли само по въпроса за космическия си рейтинг.
Ашколсун на Цветанов! Добре е, че поне отскоро вътрешният министър се разпореди деветте софийски полицейски управления, щом приемат заявления за смяна на документите за самоличност, да връщат готовите шофьорски книжки наред с личните карти. Но какво да правят софиянците, които са си подали молбите за подмяна преди гениалното, но твърде позакъсняло прозрение на господин вицепремиера? Защото той го огласи неотдавна, и то важи от края на август. Трябва ли докато то влезе действително в сила, да правим среднощни списъци на чакащите да си получат документите? Такива опашки пред едно-единствено държавно ведомство историята не помни в годините на прехода. Дали пък не трябва гражданите да си взимат отпуска, за да си получат шофьорските книжки? То и без това правителството ги натиска да си изчистят неползваните почивки до края на годината. Друг изход от тази критична ситуация е да се възползваме от шестмесечния гратисен период, който г-н вътрешният министър щедро предостави на електората. Защото граничи почти с абсурда г-н Цветанов да си вземе поука и да разпореди шофьорските книжки да се получават в районните управления заедно с личните карти и задграничните паспорти, независимо от датата на заявлението. Защото всеки разумен човек ще проумее, че районните управления хем са по-близо, хем опашките са в пъти по-малки. Аргументът, че не всички граждани са с изтекли шофьорски книжки, е логичен, но не е убедителен.
Вярно е, че МВР е военна организация с военна дисциплина и там заповедите не се обсъждат, а само се изпълняват. Но нали уж се мъчим да ставаме все по-европейци? В противен случай БТВ, пък и другите телевизии, ще предават покъртителни репортажи от среднощните бдения пред КАТ. И какво от това?
 

Защо сме най-бедни в Европа

visibility 1567

/ брой: 44

Датата

автор:Дума

visibility 406

/ брой: 44

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ