05 Април 2020неделя18:23 ч.

ново:

#ОСТАНЕТЕ СИ ВКЪЩИ #ОТГОВОРНИ ЗАЕДНО #ОСТАНЕТЕ СИ ВКЪЩИ #ОТГОВОРНИ ЗАЕДНО

ЕС с мерки срещу финансови кризи от 2013 г.

/ брой: 290

автор:Дума

visibility 78

Лидерите на Европейския съюз се срещат днес и утре, за да одобрят промяна в договора на ЕС, която трябва да доведе до създаване на постоянен механизъм за овладяване на финансови и дългови кризи в еврозоната от средата на 2013 г.
Двудневната среща ще се занимава също с начини за предотвратяване на ескалирането на дълговата криза в еврозоната предвид опасенията, че тя скоро може да се разпространи от Гърция и Ирландия към Португалия и Испания. Не се очакват твърди решения по този въпрос, посочва Ройтерс.
Лидерите ще се споразумеят да въведат поправка в Лисабонския договор на ЕС, който влезе в сила преди година, като добавят следните изречения към член 136: "Страните-членки, чиято валута е еврото, може да създадат механизъм за стабилност за опазване стабилността на еврозоната като цяло. Гарантирането на финансова подкрепа съгласно механизма ще бъде обект на строга конфиденциалност". Германия поиска поправката в голяма степен заради опасения, че конституционният й съд може скоро да реши, че оказването на финансова помощ на страни в еврозоната е незаконно. Преди три месеца подобна промяна толкова скоро след ратифицирането на договора би била немислима. Поправката трябва да бъде официално одобрена от страните-членки през март 2011 г., а до края на 2012 да бъде ратифицирана от всички 27 страни-членки, за да може мерките да влязат в сила от 1 януари 2013 г. Според юристи и служители, тъй като промяната е малка и одобрена чрез опростена процедура, не е необходимо да има национален референдум във всяка страна за ратифицирането й.

30 години БСП е нужна на всеки един социалист

автор:Дума

visibility 1119

"Бацилът", който изгражда имунитет...

автор:Таня Джаджева

visibility 1030

/ брой: 64

Направихме най-модерния вестник

visibility 596

/ брой: 64

Ентусиазъм и отговорност

visibility 398

/ брой: 64

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ