14 Април 2021сряда01:23 ч.

Епохалните успехи на ГЕРБ

/ брой: 158

автор:Алеко Бичевски

visibility 1420

Миналата седмица отчетоха в парламента резултатите от 3-годишното управление на ГЕРБ. Опозицията по навик започна да се заяжда, да критикува и в крайна сметка не отдаде дължимото на настоящото управление. Този пропуск трябва да бъде поправен, затова в настоящата колонка ще щрихираме епохалните успехи на народната власт на Гражданите за европейско развитие на България.
Под мъдрото ръководство на Партията, Правителството и лично на Б.Б. България по всички официални статистики е най-бедната страна в ЕС, с най-ниски заплати, но с най-много молове. Само за последните 6 месеца са отворени 6, а се строят още 16 мола! Зли езици твърдят, че в това нямало никаква икономическа или пазарна логика. Може и да няма, но може би поради факта, че у нас цените на строителството са най-ниски, хората просто така си строят. Да има. С просто око се вижда, че повечето са празни или пък рояци тийнейджъри стоят в тях на по една лимонада. Това пак дължим на Партията и Правителството, което ни осигури най-големия спад на потреблението - цели 5,3%, при среден за Европа 1,3%. Оттук логично много убедително водим класацията по най-много затворени буркани (200 млн. годишно) със зимнина, компоти и пр. В случая голяма заслуга има и земеделският министър Миро Н., под чието ръководство цените на всички хранителни продукти се увеличиха значително. Ами да, стига с този нездрав меркантилизъм, с тази лакомия и вещомания у българите! Нека се обърнат малко към идеализма и безсребърничеството. Още повече че те са  безплатни.
В икономическата област, освен че миналия месец бяхме обявени за държавата с най-голям дял на сивата икономика в ЕС, голям успех на ГЕРБ бе и провалянето на почти готовия проект "АЕЦ "Белене". Успех, приветстван лично и от американския посланик. Спасихме се от опасността да произвеждаме евтин ток. Което пък ни нареди т.г. сред трите най-неатрактивни икономики в света според авторитетния швейцарски институт IMD.
В замяна на това пък имаме най-скъпите банкови кредити в съюза - средно с по 9,38% лихва, докато във Франция е 2,2%, както и най-много лоши заеми - 5 млрд. лв. Дребна подробност е, че вследствие на това икономиката и домакинствата берат душа.
Като от нийде предприемачите пари не видят, се нахвърлят като невидели на еврофондовете, което от своя страна ни осигурява първото място по разследване с измами на евросредства според съвсем прясната класация на ОЛАФ.
В патакламата науката остава най-отзад и заслужено печелим последното място в ЕС по най-малко отделени пари за научни изследвания и с най-ниските показатели за иновации - само 1,8% от брутния вътрешен продукт. В тази сфера трябва да отбележим и още един исторически рекорд. По средства, давани от държавата за образование, тази година успяхме да настигнем Конго. Не забравяме и лидерството по най-много фалшиви дипломи на управленски кадри на глава от населението, т.нар. калинки.
Еврокомисията регистрира най-висок спад на заетост в кризата тъкмо у нас. В това отношение ГЕРБ се отчита с 350 хил. закрити работни места и стабилни високи нива на безработица в ЕС. Това позволява на много хора да си почиват в здравословната домашна среда, вместо да работят при най-лошите условия на труд, в която класация България също е лидер.
Изобщо, да живееш в България си е песен. Държавата стана полицейска, в която родната полиция ни пази. Имаме най-ниската степен на свобода на словото. 90% от медиите са под контрол. Заехме почетното 6-о място по най-застаряващо население в света. Най-много мразим хомосексуалистите. Водим класациите по употреба на алкохол и наркотици сред младежите, а по употреба на амфетамини сме недостижими на върха. Имаме най-високата цена на природния газ за битови нужди спрямо покупателната стойност на населението. В челото сме на страните с най-голямо нарушение на човешките свободи. Последни сме в ЕС по качество на здравеопазването. Дишаме най-мръсния въздух в Европа.
Според изследване на "Фондацията за мир" България е на 130-о място сред най-провалените държави. По-провалена от Монголия, Габон и Виетнам. Според правителствения пиар, издигнат в ранг на държавна политика, обаче е точно обратното. Което, разбира се, е вярното. Как иначе.

Президентът веднага свика парламента

автор:Дума

visibility 121

/ брой: 72

Започна чистка в ГЕРБ след изборния провал

автор:Дума

visibility 199

/ брой: 72

БСП продължава кампанията "Солидарен Великден"

автор:Дума

visibility 93

/ брой: 72

Брюксел предлага лекарства и храна без ДДС

автор:Дума

visibility 88

/ брой: 72

С парите от летището ще пълнят бюджетната дупка

автор:Дума

visibility 93

/ брой: 72

Eвропейци искат забрана на бензинови и дизелови коли

автор:Дума

visibility 82

/ брой: 72

Визов режим за ЕС застрашава Македония

автор:Дума

visibility 120

/ брой: 72

Политически скандал за бъдещето на Балканите

автор:Дума

visibility 134

/ брой: 72

В търсене на формула

автор:Валентин Георгиев

visibility 92

/ брой: 72

В очакване на гонга за матурите

автор:Деси Велева

visibility 86

/ брой: 72

Спомен за Борис Семерджиев

автор:Емил Янев

visibility 83

/ брой: 72

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ