29 Март 2020неделя02:57 ч.

ново:

#ОСТАНЕТЕ СИ ВКЪЩИ #ОТГОВОРНИ ЗАЕДНО #ОСТАНЕТЕ СИ ВКЪЩИ #ОТГОВОРНИ ЗАЕДНО

Емоциите "хранят" и... потискат секса

/ брой: 180

автор:Дума

visibility 1023

Емоциите са най-честата причина за сексуалните разстройства, особено при мъжете, твърдят експерти от Американската академия на семейните терапевти.
Прието е да се смята, че мъжката еректилна дисфункция по-често се предизвиква от физически фактори като високо кръвно налягане, диабет или увреждане на половите органи. Според американските специалисти обаче дори по-голяма роля имат емоционалните фактори.
Мъжките неуспехи в леглото може да бъдат предизвикани от такива емоционални фактори като усещане за потиснатост, чувство за тревога и невроза, стрес, предизвикан от работата, семейни или финансови проблеми. Неразрешените проблеми между мъжа и сексуалния му партньор, чувството за неловкост и срамежливост, страхът от това каква ще е реакцията на партньора, страхът от отказ - всичко това може да стане причина за неуспехите и да провокира провала на "интимния фронт".
От психологическа гледна точка за мъжа провалът в леглото е една от най-трудно поносимите ситуации. За съжаление мъжете, понякога извършвайки недопустими грешки, сами се поставят в това неудобно положение.
Сексолозите от университета на Чикаго са изучили най-разпространените грешки на мъжа. На първо място стои проявата на мъжкото его, т.е. незабавното заспиване след половия акт. На второ е прекомерното значение, което се отдава на точката G, чиято чувствителност е наполовина небивалица и само наполовина истина. Всъщност в доста случаи това "излъчване" на женските интимни места не доставя на жената особена наслада, а точно обратното - предизвиква нейната отрицателна реакция.
Прекалената отговорност и готовност на мъжа да изпълнява пречи по време на секса. Едва дочул звъненето на телефона, забравяйки за интимните ласки, той се посвещава на деловите въпроси. Мъжете, които обичат по време на секс да разкриват своите емоции чрез страстни викове, да ходят в тоалетната или да правят всичко набързо трябва да се откажат от тези свои навици, твърдят американските специалисти, цитирани от ВВС.
Известно е, че мъжът на 30-33 години е в зенита на своята сексуална активност, а след 37-40 годишна възраст започва нейният естествен спад.
Повечето учени са убедени, че основната причина за потиснатото състояние на мъжа е намаляването нивото на тестостерон в кръвта. Този мъжки хормон влияе почти на всички процеси в организма.
С възрастта трябва да се наблюдава нивото на хормоните в кръвта. Опитът показва, че често е необходима само малка допълнителна доза тестостерон и мъжките успехи не само в леглото нарастват неимоверно.
 

 

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ