29 Март 2020неделя04:09 ч.

ново:

#ОСТАНЕТЕ СИ ВКЪЩИ #ОТГОВОРНИ ЗАЕДНО #ОСТАНЕТЕ СИ ВКЪЩИ #ОТГОВОРНИ ЗАЕДНО

Емерих Амбил с трета престижна награда за композиция

/ брой: 273

автор:Дума

visibility 1066

За трети пореден път в рамките само на две години младият български композитор Емерих Амбил печели престижна награда на международен конкурс по композиция - този път на авторитетния музикален форум "Еуфония" в Белгия, научи ДУМА от проф. Стефан Драгостинов. Международното жури под председателството на проф. Фъргюс Джонсън (Ирландия) присъжда в извънредно оспорвано състезание първа награда (поделена поравно) на Емерих Амбил за творбата му "Росуел" за соло виолончело и на немския композитор Щефан Борнхайм. На трето място е отличена Пиеса за виола от проф. Джула Чапо (Унгария).
В конкурса, осъществен с подкрепата на програма "Култура 2007-2013" на Европейската комисия, са участвали именити творци от цяла Европа. Отличените произведения са изпълнени с голям успех на официалната церемония в Брюкселската Кралска консерватория и са излъчени  от радиостанциите на Бенелюкс, Германия и Франция.
27-годишният Емерих Амбил е студент по композиция при проф. Стефан Драгостинов в Нов български университет и в момента се дипломира с тричастен Концерт за виолончело и оркестър. Преди две години младият автор спечели първа награда на международния конкурс по композиция "Проф. Марин Големинов", а няколко месеца по-късно повтори успеха си на конкурса "София 2009" с виртуозната творба "Ария и токата", разделяйки престижното отличие с Любомир Денев.
 

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ