25 Май 2020понеделник08:25 ч.

Снимка Емилия Костадинова

Електронни услуги, референдум за отпадъците и нови паркинги – сред обещанията на Мая Манолова

автор:Дума

visibility 755

Общината да предоставя модерни електронни услуги – „с клик, а не в плик“, да има референдум за съдбата на инсталацията за горене на отпадъци, много обществени паркинги и ограничаване на автомобилите в центъра – това са част от приоритетите в програмата на Мая Манолова като кандидат за кмет на София. Тя представи общо 23 мерки, обособени в пет стълба.

Вниманието към хората с увреждания беше първото, с което Мая Манолова започна представянето си като  кандидат за кмет. Тя обеща напълно безплатно пътуване заради повишено замърсяване на въздуха, ограничен достъп на замърсяващите коли центъра. Кметът и общинските служители ще пътуват с градския транспорт и затова аз лично ще отговарям, категорична бе Манолова.

"Да поемем въздух" се нарича частта в програмата, свързана с екологията и чистотата на града. 39 души умират на ден от болести и замърсяване на въздуха. Днес столицата диша трудно, заради колите, калта и камионите. В дните с голямо замърсяване ще въведем ограничения за най-замърсяващите автомобили. Ще въведем и бял билет - безплатен за пътуване в градския транспорт, разясни Манолова.

Гражданите и медиите да присъстват на заседанията на Столичния общински съвет е друг акцент от програмата на бившия омбудсман. Манолова заяви също, че в мандата й като кмет ще гарантира неувеличение на местните данъци.

Модерна дигитална община е друга цел на кандидат-кметът. Манолова подчерта, че ако спечели изборите, ще организира референдуми за съдбата на инсталацията за горене на отпадъци и за обществените поръчки, ясла и градина за всяко дете. Програмата й включва  още пълна ревизия на топлофикация и общинските дружества,  спиране на презастрояването, както и развитието на северна София с нискоетажно строителство.

Мая Манолова обеща и да възстанови лифтовете за Витоша, "за да може планината отново да бъде любимо място за столичани".

Един от акцентите в програмата и е свързан със здравеопазването. Манолова предлага общински направления за лекар специалист и изследвания в общинските болници за уязвимите групи.

След месец столичани ще трябва да вземат решение – от кого и как искат да бъдат управлявани, обърна се Манолова към присъстващите. И отправи призив: "Нека превърнем София в една модерна столица. Град с перспектива за развитие. Искам столицата да бъде управлявана от гражданите, а така не бягам от отговорност".

Като светлина ще потъна...

автор:Елена Алекова

visibility 486

/ брой: 96

Не погубвайте българския език!

автор:Любомир Калев

visibility 904

/ брой: 96

Датата

автор:Дума

visibility 310

/ брой: 96

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ