29 Юли 2021четвъртък21:30 ч.

Еколози и артисти дебатират за природата

Музеят на хумора и сатирата организира двудневна среща на зелена тематика

/ брой: 120

автор:Дума

visibility 59

На 25 и 26 юни Музеят на хумора и сатирата в Габрово организира работна среща за еколози и артисти. В него ще участват представители на редица екологични организации сред които "Грийнпийс - България", "Зелени Балкани", Спасителен център за диви животни, "За Земята", както и артисти от цялата страна. Участниците предстои да посетят Регионалното депо за неопасни отпадъци, както и да участват в множество презентации, дискусии по конкретни екологични проблеми.
Целта на настоящата среща е да създаде среда на диалог, опознаване и възможност за планиране на съвместни действия в рамките на предстоящото 25. Габровско биенале през 2022 година - неговите изложби, но и паралелната програма от събития (лекции, дискусии, прожекции, пърформанси, уъркшопи), коментират организаторите. Остава една година до старта на Биеналето, която екипа на Музея на хумора и сатирата иска да използва, за да организира мащабен, международен форум за изкуство и екология, който да достигне до огромна публика. Предвид факта, че Музеят е популярно място за посещение на туристи, това е уникална възможност да бъде достигната изключително широка публика, която да бъде въвлечена по най-адекватния начин в проблемите на екологията днес.
Организаторите обръщат внимание, че през последните 15 години в световен план екологията е обичайна тема в съвременното изкуство. В България този процес се е активирал едва в последните години. Когато артисти се ангажират с подобни теми в свои проекти, те правят проучвания и често имат нужда от повече и конкретна информация от експерти. Полезно е да знаят към кого могат да се обърнат, обясняват от Музея на хумора и сатирата практическия смисъл от провеждането на тази среща.

Правителството одобри актуализацията на бюджета

автор:Дума

visibility 132

Банките вдигат таксите за искане на кредит

автор:Дума

visibility 395

/ брой: 144

"Еврохолд" приключи сделката за ЧЕЗ

автор:Дума

visibility 373

/ брой: 144

"Мини Шенген" става икономически съюз

автор:Дума

visibility 411

/ брой: 144

Байдън предупреди за война заради хакерски атаки

автор:Дума

visibility 365

/ брой: 144

Напрежение между палестинци и Израел

автор:Дума

visibility 889

/ брой: 144

В САЩ ваксинират държавните служители

автор:Дума

visibility 237

/ брой: 144

Левски във Вароша

visibility 0

/ брой: 145

Трохи за бедните, пачки за богатите

автор:Анко Иванов

visibility 4

/ брой: 145

Да останем верни на заветите на бузлуджанци!

автор:Дума

visibility 38

/ брой: 145

Да живее социализмът!

visibility 40

/ брой: 145

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ