23 Септември 2021четвъртък12:34 ч.

ЕК наказва България заради липсващи мерки срещу тероризма

/ брой: 109

автор:Дума

visibility 24

Европейската комисия започва наказателни процедури срещу България, Германия, Полша и Португалия, защото не са транспонирали в националните си законодателства някои елементи от Директивата на ЕС за борбата с тероризма. Крайният срок е изтекъл на 8 септември 2018 г., съобщи БНР. Пропуските касаят определението за терористични престъпления и правата на жертвите на тероризъм. ЕК е изпратила официални уведомителни писма до четирите страни-членки, като им дава двумесечен срок да се поправят. В противен случай ще им изпрати мотивирано становище и ще сезира Съда на ЕС.

Директивата е ключов елемент от програмата на ЕС за борба с тероризма и включва разпоредби, сред които пътувания в чужбина с цел извършване на терористично престъпление, връщане в ЕС или пътуване на неговата територия с цел извършване на такива дейности, обучение в тероризъм и неговото финансиране. Правилата предвиждат и специални разпоредби за жертвите на тероризма, които им гарантират достъп до надеждна информация и до професионални и специализирани служби за подкрепа непосредствено след атентат, докато това е необходимо.

Над 82 млрд. лв. прахосала администрацията за 23 г.

автор:Дума

visibility 257

/ брой: 182

Цигарите и алкохолът - с нови бандероли от януари

автор:Дума

visibility 198

/ брой: 182

Правителството изтегли още 300 млн. лв. заем

автор:Дума

visibility 215

/ брой: 182

Ще мислят как да подпомогнат авиопревозвачите

автор:Дума

visibility 175

/ брой: 182

Словакия осъди прокурор, разследващ корупцията

автор:Дума

visibility 205

/ брой: 182

Европейците не желаят Студена война срещу Китай и Русия

автор:Дума

visibility 254

/ брой: 182

Радев призова за реформа на ООН

автор:Дума

visibility 206

/ брой: 182

Виена затяга мерките срещу КОВИД-19

автор:Дума

visibility 183

/ брой: 182

Момчето си отива

автор:Деси Велева

visibility 354

/ брой: 182

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ