19 Септември 2025петък10:57 ч.

Едва 2% от доматите на пазара са български

Само две мандри у нас произвеждат масло от прясно мляко

/ брой: 50

автор:Дума

visibility 1165

Едва 2 на сто от доматите и краставиците на пазара са с български произход, защото у нас от години се унищожават оранжериите, твърдят производители.

Според млекопреработвателите това ни чака и с млечните продукти в следващите месеци. Ще се консумират само чужди изделия с различни етикети, но с еднакъв пълнеж.

В България на практика не се произвежда масло от прясно мляко, защото само две мандри се занимават с тази дейност. Масовият внос е от Франция. 

Полша и Турция са най-големите вносители на плодове и зеленчуци у нас.

Всички големи вериги ликвидират малкия и средния бизнес в страната. Те имат специални бюджети, с които да покриват загубите си. Тази политика ще ликвидира българското производство, твърдят експертите. 

КЗК с нови правомощия

автор:Дума

visibility 1572

/ брой: 174

Сиренето у нас е с 26% по-скъпо от средната европейска цена

автор:Дума

visibility 1939

/ брой: 174

ДФЗ засече двойно декларирани 7420 декара

автор:Дума

visibility 1428

/ брой: 174

По-евтино на море в Гърция през септември

автор:Дума

visibility 1798

/ брой: 174

София също блокира санкции срещу Израел

автор:Дума

visibility 1658

/ брой: 174

В Белгия се "изпират" 16 млрд. евро годишно

автор:Дума

visibility 1703

/ брой: 174

Протести в Словакия срещу Роберт Фицо

автор:Дума

visibility 1650

/ брой: 174

Накратко

автор:Дума

visibility 1718

/ брой: 174

Парламентарна поезия

автор:Александър Симов

visibility 1831

/ брой: 174

Правителството върши своята работа и резултатите вече са видими

автор:Дума

visibility 2068

/ брой: 174

Пътят на забравата

автор:Евгений Белий

visibility 1902

/ брой: 174

Гладиаторско меле

visibility 1965

/ брой: 174

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ