05 Юли 2020неделя22:42 ч.

Документална проза

Едно голямо смешно нещо, наречено живот

/ брой: 220

автор:Вилиана Семерджиева

visibility 11196

Тук, в Канада - дойдох, видях, попивах от канадския дух и чар и записвах ли, записвах. Резултатът са тези разкази. Понякога смешни, понякога тъжни. Но се старая да ги приемам преди всичко от веселата им страна. Тези кратки истории изпращах по електронната поща на родителите ми в България (тогава, когато достолепният Роджърс, местната телекомуникационна компания, и неговите български събратя осигуряваха трафика на имейлите), за да разказвам какво ми се случва, а също и да се опитам поне мъничко да ги развеселя. Последното не беше много трудно, защото родителите ми са интелигентни, скромни и жизнерадостни хора в разцвета на силите си, точно такива като мен, вас и сем. Карлсон от Швеция. Без обаче перки на гърбовете си! Така Иво Петров ни въвежда в своята книга "Канада на екс" (издадена от "Братя Сагаеви").
В нея един млад български баща описва перипетиите си, докато се мъчи да нагласи живота на семейството си към бита, нравите и климата на Канада. Авторът не е от авантюристите, готови да се хванат на каквато и да е работа, само и само да се махнат от България. Той е високообразован финансист, когото назначават без проблеми в една от прочутите банки в Торонто.
С тази своя книга Иво Петров се разкрива и като човек с дар слово. "Канада на екс" е весела, написана остроумно, с живо перо и великодушно сърце. Чете се леко, приятно, на един дъх, а съдържанието й сигурно ще се преразказва и коментира дълго от хората, които са решили да се заселят в Канада или просто мечтаят да направят тази съдбоносна крачка. Освен удоволствието от четенето, те ще намерят в страниците й много интересна, полезна и с чувство за хумор поднесена информация.
Независимо от обстоятелствата, независимо от това какво се случва, търсете комичното в нещата, съветва читателите си Иво Петров. Така хем ще ви е по-весело, хем ще се посмеете, хем ще бъдете и приятен за околните. Запомнете, че всяко чудо е за три дни, за седмица или завинаги, но това няма значение. Има значение единствено това как вие тълкувате нещата - като трагедия, като поредица от неудачи и успехи или просто като едно голямо смешно нещо, наречено живот, заключава авторът.
 

Борисов заряза мерките срещу КОВИД-19

автор:Дума

visibility 147

/ брой: 126

Полицаи протестираха на празника си

автор:Дума

visibility 117

/ брой: 126

Борисов пак изпусна нервите си срещу Радев

автор:Дума

visibility 216

/ брой: 126

С 6 лв. по-скъпа е потребителската кошница

автор:Дума

visibility 110

/ брой: 126

Големите търговци плашат с бензинова криза

автор:Дума

visibility 115

/ брой: 126

Старите жилища поскъпват по-бързо от новите

автор:Дума

visibility 112

/ брой: 126

Байдън: 200-годишният расизъм в САЩ не е надживян

автор:Дума

visibility 126

/ брой: 126

Влошава се ситуацията с КОВИД-19 в Сърбия

автор:Дума

visibility 133

/ брой: 126

Ердоган: Не могат да ни се бъркат за "Св. София"

автор:Дума

visibility 112

/ брой: 126

На гол тумбак - чифте компютри

автор:Велиана Христова

visibility 142

/ брой: 126

Въпроси за бъдещата работа на КЕВР

visibility 123

/ брой: 126

Новата конституция на Путин

автор:Мирослав Попов

visibility 123

/ брой: 126

ПЕНКА КАЛИНКОВА

visibility 85

/ брой: 126

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ