20 Октомври 2019неделя14:16 ч.

Документална проза

Едно голямо смешно нещо, наречено живот

/ брой: 220

автор:Вилиана Семерджиева

visibility 10963

Тук, в Канада - дойдох, видях, попивах от канадския дух и чар и записвах ли, записвах. Резултатът са тези разкази. Понякога смешни, понякога тъжни. Но се старая да ги приемам преди всичко от веселата им страна. Тези кратки истории изпращах по електронната поща на родителите ми в България (тогава, когато достолепният Роджърс, местната телекомуникационна компания, и неговите български събратя осигуряваха трафика на имейлите), за да разказвам какво ми се случва, а също и да се опитам поне мъничко да ги развеселя. Последното не беше много трудно, защото родителите ми са интелигентни, скромни и жизнерадостни хора в разцвета на силите си, точно такива като мен, вас и сем. Карлсон от Швеция. Без обаче перки на гърбовете си! Така Иво Петров ни въвежда в своята книга "Канада на екс" (издадена от "Братя Сагаеви").
В нея един млад български баща описва перипетиите си, докато се мъчи да нагласи живота на семейството си към бита, нравите и климата на Канада. Авторът не е от авантюристите, готови да се хванат на каквато и да е работа, само и само да се махнат от България. Той е високообразован финансист, когото назначават без проблеми в една от прочутите банки в Торонто.
С тази своя книга Иво Петров се разкрива и като човек с дар слово. "Канада на екс" е весела, написана остроумно, с живо перо и великодушно сърце. Чете се леко, приятно, на един дъх, а съдържанието й сигурно ще се преразказва и коментира дълго от хората, които са решили да се заселят в Канада или просто мечтаят да направят тази съдбоносна крачка. Освен удоволствието от четенето, те ще намерят в страниците й много интересна, полезна и с чувство за хумор поднесена информация.
Независимо от обстоятелствата, независимо от това какво се случва, търсете комичното в нещата, съветва читателите си Иво Петров. Така хем ще ви е по-весело, хем ще се посмеете, хем ще бъдете и приятен за околните. Запомнете, че всяко чудо е за три дни, за седмица или завинаги, но това няма значение. Има значение единствено това как вие тълкувате нещата - като трагедия, като поредица от неудачи и успехи или просто като едно голямо смешно нещо, наречено живот, заключава авторът.
 

ЕК иска да върнем 11 милиона лева за обхода на Габрово

автор:Дума

visibility 1825

Масови жалби от лошо качество на водата

автор:Дума

visibility 580

/ брой: 200

Може да загубим пари за магистрала "Струма"

автор:Дума

visibility 426

/ брой: 200

Протести в Германия

автор:Дума

visibility 229

Британският парламент отново отложи Брекзит

автор:Дума

visibility 207

Ивелин Николов: Габрово има шанс да поеме по нов път

автор:Ина Михайлова

visibility 2469

/ брой: 200

Датата

автор:Дума

visibility 195

/ брой: 200

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ