07 Март 2021неделя15:07 ч.

Николай Янакиев, "Ваза с цветя"

Палитра

Единадесет откровения за светлината в галерия "Ларго"

/ брой: 1

автор:Дума

visibility 1301

Арт галерия "Ларго" представя сборната изложба "11 години Арт галерия "Ларго". Единадесет откровения за светлината" до 17 януари 2020 г. В нея са включени живописни творби на Васил Стоев, Владимир Пенев, Долорес Дилова, Ели Станчева, Здравка Василева, Здравко Палазов, Николай Янакиев, Петьо Маринов, Стилияна Узунова, Татяна Харизанова, а карловецът Димитър Рашков участва с живопис и скулптура.

Светлината играе ключова роля за творческото изразяване на всеки художник. Интерпретацията й дава възможност да се насладим на разнообразни творби, на различни подходи в работата, често на различна гледна точка към един и същ обект. За нас, зрителите, е истинска наслада да виждаме и откриваме заобикалящия ни свят по-различно, само защото художникът се е заиграл по своя си начин със светлината. Още преди векове тя е била определяща в творчеството на художниците. Дори и неизкушените от изкуството знаят какви творчески висоти постигат Рембранд или Караваджо, именно използвайки светлината като мощно средство. Няколко века по-късно импресионистите ще издигнат светлината в култ. И до ден-днешен остава неподражаем начинът, по който Моне изгражда своите шедьоври само чрез трептенето на светлината.

Една изложба, която си заслужава да се види във варненската галерия, която се намира на ул. "Хан Крум" 8, научи ДУМА от галеристката Нели Вълчева.

Защо сме най-бедни в Европа

visibility 1567

/ брой: 44

Датата

автор:Дума

visibility 406

/ брой: 44

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ