27 Септември 2021понеделник22:49 ч.

Един самозабравен десничар

/ брой: 35

автор:Александър Симов

visibility 4377

Епистоларната битка межу генералния секретар на ЕНП Антонио Лопес и соцлидерката Корнелия Нинова ще остане в политическата история на страната. За първи път български лидер намери кураж да даде отпор на опита чужди и външни за България интереси да бъдат представяни като национално благо и небесно откровение. Ето защо нажежените страсти получиха много внимание и журналистически интерес. Но си струва да бъдат казани още няколко думи за поведението на Лопес, защото то е симптоматично. 
Антонио Лопес демонстрира някакво светоусещане на плантатор, който размахва бич и живее с представите за някакво расово превъзходство. Кой, кой, кой внуши на този испанец, че има някакво право да се меси във вътрешнополитическия процес на България и то с квалификации, чиято глупост бие изявление на мис "Плеймейт", че иска с красотата си да победи световния глад.
Спорът за СЕТА е остър и политически, но испанският психодесен е решил да се заяжда с една българска социалистка, която съвсем мотивирано е изложила своите съмнения срещу едно търговско споразумение, което е в състояние да удари като торнадо хиляди европейци. Удивително е, че у нас може да има хора, които да приемат поведението на Лопес. Това е екзалтация на самозабравилия се офисен планктон, който си въобразява, че може да коли и беси на родна територия.
Само за контраст. Някой може ли да посочи случай, в който президентът на ПЕС Сергей Станишев по подобен начин да се е бъркал в политическия дебат в някоя държава или да пише ехидно писмо до лидер на национална дясна партия?
Това, което медиите у нас няма да напишат, особено онези с либерална душевност и грантов блясък, е че Лопес е един от най-големите лобисти за трансатлантическите търговски договори. Проблемът е, че в света се чува тътенът на голямата промяна и заради това такива като Лопес са пуснати като международни ченгета в последен опит да извиват ръце и да осигурят изгодните печалби на големите корпорации.
Отделен проблем е и поведението на много медии, които дотолкова са се загубили в мъглата на своите зависимости, че дори не намериха сили да защитят достойнството на страната. Защото тук няма значение кой каква позиция относно СЕТА изповядва. Нито един чужденец няма правото да държи подобен тон и да се отнася с България като страна от второ качество. Всъщност това е въпрос и на национално достойнство. Човек или има усещане за гордост и реагира, или вече напълно е свикнал и приел ролята си на лакей. Ако България иска да води битка за своя просперитет, трябва да се пребори за достойнство. Тоест всички, които не възразиха на Лопес, вкупом изпаднаха от историята. Толкова е простичко.

 

Румен Радев: Обществото ни вече е зряло за промяната

автор:Дума

visibility 52

Иван Гешев се изнесе от резиденция "Бояна"

автор:Дума

visibility 83

/ брой: 185

Шефът на ББР обеща сигнали до прокуратурата

автор:Дума

visibility 99

/ брой: 185

Сред "първенците" сме в ЕС по работещи бедни без отопление

автор:Дума

visibility 93

/ брой: 185

Пътните строители пак плашат с протести

автор:Дума

visibility 95

/ брой: 185

Засякоха африканска чума в Съединение

автор:Дума

visibility 90

/ брой: 185

Социалдемократите побеждават в Германия

автор:Дума

visibility 89

/ брой: 185

Гърция намали мигрантския натиск

автор:Дума

visibility 89

/ брой: 185

Вучич възмутен от Запада

автор:Дума

visibility 121

/ брой: 185

Кратки новини

автор:Дума

visibility 88

/ брой: 185

Топло до втрисане

автор:Ева Костова

visibility 73

/ брой: 185

Има ли усмирителна риза за поскъпването

автор:Мая Йовановска

visibility 118

/ брой: 185

Скопие търси сдобряване с копие

автор:Юри Михалков

visibility 119

/ брой: 185

Вазовата независимост

автор:Боян Бойчев

visibility 104

/ брой: 185

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ