22 Септември 2021сряда20:29 ч.

ново:

България празнува 113 години Независимост България празнува 113 години Независимост

Дребните производители стават приоритет за Фонд "Земеделие"

/ брой: 177

автор:Дума

visibility 166

Ще обърнем политиката на ДФ "Земеделие" към дребните и средните земеделци. Целта ни е нашите служители да станат техни служители. Дори това да звучи като клише, го казвам от сърце. Това заяви директорът на ДФ "Земеделие" Борис Михайлов. Той каза, че при встъпването си в длъжност като директор преди три месеца е обещал да прекрати опитите за заобикаляне на правилата и злоупотребите с публични и европейски средства. Обещал е също да направи така, че фондът да работи прозрачно и почтено в полза на земеделците и обществото, както и всички забавени проекти да бъдат финализирани в рамките на годината. Всичко това изпълнявам стриктно и неотклонно и го изисквам от всеки във фонда, каза Михайлов. 

За краткото време новото ръководство на фонда е създало горещи телефони специално за бенефициентите по Програмата за развитие на селските райони /ПРСР/. "От началото на юни чрез тях имаме постъпили близо 650 въпроса. По всички тях са предприети действия за разрешаване на възникналите неясноти и проблеми", съобщи директорът. "Имаме подадени сигнали за нарушения, нередности и корупция, които също се обработват. Най-често земеделските стопани се жалват за забавяне на решения за одобрение на проекти, както и отказ на служителите да отговарят на запитвания на бенефициенти", информира Михайлов. Някои от сигналите са предоставени на компетентните органи за разследване. Засилени са внезапните проверки на инспектората към фонда, в които Михайлов се включва лично. За последните три месеца служителите на инспектората са направили 6273 проверки на място, информира Михайлов.

 

 

 

Общините искат 2% от данъка върху доходите

автор:Дума

visibility 414

/ брой: 181

НАП спря 14 сайта за онлайн залагания без лиценз

автор:Дума

visibility 334

/ брой: 181

Обявиха банковите такси за пладнешки обир

автор:Дума

visibility 757

/ брой: 181

Девет места в Европа с най-евтини и слънчеви имоти са български

автор:Дума

visibility 438

/ брой: 181

В Германия застреляха касиер, помолил клиент да сложи маска

автор:Дума

visibility 390

"Единна Русия" с мнозинство в Думата

автор:Дума

visibility 571

/ брой: 181

Нов успех на лидера на ГСДП Олаф Шолц

автор:Дума

visibility 460

/ брой: 181

Франция иска ЕС да спре преговори с Австралия

автор:Дума

visibility 410

/ брой: 181

Капитализмът като национална катастрофа

visibility 0

/ брой: 182

САЩ срещу Европа

автор:Юри Михалков

visibility 15

/ брой: 182

Датата

автор:Дума

visibility 58

/ брой: 182

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ