02 Март 2021вторник23:11 ч.

Доброто да продължи

/ брой: 60

автор:Альона Нейкова

visibility 1950

Бавно, с малки, но сигурни стъпки започнахме да показваме, че българите можем да бъдем добри, единни, състрадателни и дори предоставящи немалки суми за подпомагане на борбата с коронавируса у нас.

Бележки, в които млади хора и цели семейства изразяват готовност в тази кризисна ситуация да пазаруват за по-възрастните, вече са закачени по входовете на много от блоковете в различни градове в цялата страна. Станалите традиционни брифинги на Националния оперативен щаб чупят всички възможни рейтинги по гледаемост и слушаемост, прибирайки от улиците по къщите и "най-непослушните". Но все по-често след статистиката на новозаразените се оповестяват и най-големите дарители, отделящи стотици хиляди за закупуване на необходимите маски, апаратура, дезинфектанти.

Само преди няколко дни съобщиха, че събраната до този момент сума надхвърля 2 200 000 лева! Дано днес парите станат повече от три милиона. И да продължават да се увеличават. Защото така показваме, че ни пука - за здравето и за живота. Не само за нашия и на близките ни, но и на българите като нация. 

Сред песимистичните прогнози на икономистите се прокрадват (и слава Богу!) информации за инициативи на малки фирми и на индивидуални доброволци - за помощ, за производство на така нужните предпазни средства или просто за подкрепа с труд или добра дума. Покрай имената на известни предприятия, банки, институции, народни представители и бизнесмени, заделили по време на пандемията солидни средства, надали някога ще се чуе за онези, които не се редят на опашки за тоалетна хартия, а се включват с по 5-10 лева в DMS кампанията в подкрепа на българските медици. Но ги има. Макар и да не се споменават често.

Някои наричат тази благотворителност вълна. Нека обаче това да са първите й капки. Които - една по една - да продължат да доказват, че ние можем. Да бъдем хора и да даваме. За да осъзнаем, че не сме живели напразно.

Сбъркана винетка ще може да се поправя

автор:Дума

visibility 308

/ брой: 42

Прекратяват съдебния туризъм на фирми пред фалит

автор:Дума

visibility 264

/ брой: 42

"Енерго-Про" очаква 1,7% поскъпване на тока

автор:Дума

visibility 252

/ брой: 42

Гърция спря да тества шофьорите на камиони

автор:Дума

visibility 185

/ брой: 42

Не на монолога от джипката!

автор:Павлета Давидова

visibility 582

/ брой: 42

Легендарната епопея на връх Шипка

visibility 576

/ брой: 42

Ентусиазмът в първите дни на Свободата

автор:Никола Чолаков

visibility 325

/ брой: 42

Величието на един обикновен руски човек

visibility 302

/ брой: 42

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ