02 Март 2021вторник22:30 ч.

До седмица ОИК ще се произнесе по жалба на Атанас Камбитов

/ брой: 240

автор:Павлета Давидова

visibility 519

До седмица се очаква развитие по жалбата на неуспелия да получи нов кметски мандат в Благоевград Атанас Камбитов. Както ДУМА вече писа, гербаджията опитва да отстрани наследника си Румен Томов с обвинения, че не е заличил фирмата си в Търговския регистър.

На провелото се късно в сряда заседание на Общинската избирателна комисия в Благоевград е взето решение ОИК да поиска официална информация от Търговския регистър към Агенцията по вписванията за фактическото състояние на дружеството - дали е подадено искане за заличаване и кога. Комисията ще установи и дали кметът Томов е уведомил Общинския съвет за предприетите действия по смисъла на чл.41, ал.3 от ЗМСМА, който указва, че наличните търговски дружества трябва да бъдат заличени в едномесечен срок след избирането му за кмет при балотажа на местния вот от 3 ноември. След като получи тези документи, както и становище от Томов, в тридневен срок комисията е длъжна да вземе решение дали да прекрати или не правомощията на кмета. Томов може да бъде отстранен, ако за това гласуват 7 души от 13-членната комисия. ГЕРБ и БСП разполагат с по четирима, "Обединени патриоти" имат двама представители, а по един са ДПС, Воля" и "Демократична България".

Румен Томов спечели кметския пост срещу Камбитов, който управляваше общината два мандата от ГЕРБ. Гербаджията твърди, че опонентът му е прехвърлил едноличната си фирма на сина си, но в регистъра тя е записана под друго име и с друг ЕИК. За ДУМА Томов коментира, че не е нарушил закона, но призова да се изчака компетентното становище на отговорните органи.

Сбъркана винетка ще може да се поправя

автор:Дума

visibility 308

/ брой: 42

Прекратяват съдебния туризъм на фирми пред фалит

автор:Дума

visibility 264

/ брой: 42

"Енерго-Про" очаква 1,7% поскъпване на тока

автор:Дума

visibility 252

/ брой: 42

Гърция спря да тества шофьорите на камиони

автор:Дума

visibility 185

/ брой: 42

Не на монолога от джипката!

автор:Павлета Давидова

visibility 582

/ брой: 42

Легендарната епопея на връх Шипка

visibility 576

/ брой: 42

Ентусиазмът в първите дни на Свободата

автор:Никола Чолаков

visibility 325

/ брой: 42

Величието на един обикновен руски човек

visibility 302

/ брой: 42

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ