06 Април 2020понеделник15:38 ч.

ново:

#ОСТАНЕТЕ СИ ВКЪЩИ #ОТГОВОРНИ ЗАЕДНО #ОСТАНЕТЕ СИ ВКЪЩИ #ОТГОВОРНИ ЗАЕДНО

До под кривата...

/ брой: 31

автор:Мая Йовановска

visibility 1537

Правителствата на Борисов неведнъж показаха, че са факири на калпави и лобистки закони, а обещанията им да докарат една работа до край често катастрофират. И така с години проблемите не само се влачат, но се наслагват и нови. Докъде стигна например обещаната още през 2016 г. от тогавашната, че и настояща министърка на земеделието Десислава Танева реформа в борбата с градушките? Още е до под кривата круша независимо, че уж щеше да тръгне още през 2017 г. 

Стратегии, концепции, безброй изчисления колко да плащат земеделците, обещания как ще се разшири противоградовата защита и т.н. Преди година властта даже сколаса да вкара и Закон за превенция от неблагоприятните климатични събития, който се оказа поредният зле скалъпен документ. И стана ясно, че държавата се кани да събира пари само от земеделците, и то с такса, по-висока от предварително изчислената. И така с техните около 25 млн. лв. да прави новата система. Добре или зле ще работи тя - няма значение. Вие дайте парите! 

Очевидно недоволството на бранша разсъхна тази работа и сега наред е ново предложение. Да има компенсационен фонд за обезщетяване на земеделските производители от настъпили неблагоприятни климатични събития. В него пари ще внасят, разбира се, земеделците. Шефът на ДФЗ Васил Грудев, под чиято шапка ще е новият фонд, обяви, че той ще компенсира дори при 30% щети върху терените и 50% загуба на доход. Сега компенсация има само при 100% пропаднали площи. Малка, но съществена подробност е, че при отказ от участие във фонда, компенсации няма да се дават. Иначе участието в него е доброволно. Как ще сработи новата структура не е ясно, но властта отново се готви първо да вземе едни пари (от март догодина), пък после ще видим има ли ефект. По всичко изглежда, че управляващите не са се забързали да свършат тая работа. Пък и покрай предстоящите догодина избори и тая идея може да се разсъхне.

Компенсациите за евтиния газ се отлагат

автор:Дума

visibility 304

/ брой: 65

Работодателите искат ремонт на схемата 60/40

автор:Дума

visibility 140

/ брой: 65

Банките ще отсрочват кредити само на редовни платци

автор:Дума

visibility 207

/ брой: 65

Какви са вариантите за отсрочка на банкови кредити

автор:Дума

visibility 286

Първи спад на новите случаи в Ню Йорк

автор:Дума

visibility 173

Борис Джонсън постъпи в болница

автор:Дума

visibility 299

Георги Гьоков: Заради бълхата изгорихме юргана

автор:Аида Паникян

visibility 864

/ брой: 65

Българите в Англия се опасяват от криза

автор:Галя Кларк

visibility 445

/ брой: 65

"Питайте Пирински, например"

автор:Дума

visibility 360

/ брой: 65

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ